הכנתי חטיף קינואה שוקולד בריא וטבעוני, אולי בגלל שאני דיאטנית אולי בגלל שילדתי לפני שניה וכל מה שבא לי זה נינושים מתוקים. והערבוב הזה של חטיף מתוק וקראנצ'י שחייב מבחינתי להיות בריא ומזין הוא ללא ספק מה שדחף אותי להכין את החטיף קינואה שוקולד הזה.
עכשיו תקשיבו אפשר באמת להכין קינואה תפוחה בבית בשניה, אבל כמו שאמרתי יש לי ניו בורן בבית ואם יש משהו שאני ממש מעודדת אתכם לעשות זה לבחור בתבונה על מה אתם מבזבזים את הזמן שלכם. אז קניתי קינואה תפוחה בניצת הדודבן (לא פרסומת פשוט מקדימה תשובה לשאלה), וציפיתי אותה בשוקולד עם מעט חמאת בוטנים ומלח מלדון לשבירת המתיקות.
החטיפים האלה נשמרים שבועיים בכיף במקרר והם באמת מזינים יותר מכל חטיף שתקנו. וכןם אפשר גם לקנות כזה מוכן, אבל תסתכלו לרגע על התווית מזון….. זה מכיל מייצבים וחומרים שממש לא בא לכם להכניס לגוף. אז תכינו בבית, זה שניה וחצי עבודה וטעים ממש. אני אוהבת להכין משוקולד מריר 70%, אבל אפשר מכל שוקולד שיש בבית, רק לקחת בחשבון ששוקולד מפוצץ בסוכר יהפוך את החטיף לקצת פחות בריא.
והערכים התזונתיים של החטיך הזה הם היסטרים!! אם אנחנו מחלקים את כל התבנית ל-24 יחידות/קוביות יוצא לנו רק 52 קלוריות לכל חטיף ו-6.5 גרם פחמימה. ואם אתם בתוכנית שלי זה שניים כאלה שווים לכם למנת חטיף יומי.
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא!
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
חטיף קינואה שוקולד בריא
מצרכים
- 1 כוס שוקולד מריר
- 1 כף חמאת בוטנים טבעית חלקה
- 2 כוסות קינואה תפוחה
- 1 קורט מלח מלדון או כל מלח גס שאתם אוהבים
הוראות הכנה
-
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות עד לקבלת שוקולד נוזלי ונוצץ.
-
מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לאיחוד.
-
מוסיפים קינואה תפוחה ומערבבים עד שכל הקינואה עטופה בשוקולד.
-
מעבירים לתבנית מלבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
-
מפזרים מעל את המלח ומעבירים לקירור ללפחות חצי שעה או עד שהחטיף מתקשה.
-
מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות בגודל רצוי, מומלץ ל-24 יחידות.
-
שומרים במקרר בקופסא אטומה.
2 comments
מה זה קינואה תפוחה?
איך אני מכינה לבד קינואה תפוחה?