לאחרונה התמכרתי להכנת חלות, ונראה לי הכי מתבקש בעולם להכין חלה לערב שבועות. רק שחלה רגילה נראה לי סתמית לערב החג אז הוספתי לבצק קצת פסטו, מילאתי את הרצועות בגבינה צהובה ואפילו השקעתי בקליעה מיוחדת מחמש רצועות.
התקבלה חלת פסטו מושלמת! היא רכה כמו ענן וכשבוצעים אותה הגבינה נמתחת ממש כמו בפיצה. אני ממש אוהבת מלוח, אז חלת פסטו לגמרי הולכת להפוך לבת בית אצלנו.
אגב אחרי ניסוי אני יכולה לספר לכם שאפשר להכין מהבצק גם לחמניות רכות וכיפיות. לא חייבים למלא בגבינה צהובה אבל זה בהחלט מוסיף המון. בסופו של דבר מדובר בבצק שמרים כיפי ונוח לעבודה שמסכים לקבל אליו תוספות בכיף.
אני תמיד מכינה את אותו בסיס לחלה לפי מתכון שקיבלתי מאמא שלי. אני אף פעם לא מוסיפה ביצים לבצק החלות, כך שניתן להקפיא אותן, לשמור בפריזר ולהפשיר ולהגיש מתי שרוצים. מצרפת סרטון של הקליעה המיוחדת, בערוץ היוטיוב יש קליעה נוספת וסופר פשוטה מ-4 רצועות.
עוד כמה טיפים חשובים להכנת חלה:
– אני לשה במיקסר אבל אפשר ללוש גם עם הידים. חשוב מאוד ללוש לפחות 8 דקות במיקסר ומינימום15 דקות בלישה ידנית. הלישה עוזרת לגלוטן להתפתח ומבטיחה שהחלות יצאו תפוחות ואווריריות.
– המים שרשומים במתכון הם תמיד בגדר המלצה. כמות המים שיש להוסיף לבצק משתנה בהתאם לרמח בו משתמשים. אם הקמח עמד הרבה זמן במזווה יכול להיות שצבר לחות וידרוש פחות נוזלים. חשוב להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה. אם מכינים במיקסר, תדעו שהוספתם מספיק מים ברגע שהבצק מתנתק מהדפנות, הבצק יהייה מעט דביק אבל גמיש ומושלם לעבודה.
– הפעם הוספתי לבצק פסטו, אבל יש מתכון לחלה של חני בבלוג בו התוספת היא טחינה. לאחרונה גיליתי שלא משנה איזה ממרח שומני מוסיפים לבצק, טחינה, חמאת בוטנים, פסטו או עגבניות מיובשות הבצק מאוד אוהב את התוספת והתוצאה שמתקבלת היא חלה רכה בטרוף. מומלץ להוסיף 1-2 כפות של ממרח שומני, מוסיפים לבצק בזמם שמוסיפים את השמן.
חלת פסטו במילוי גבינה
מצרכים
- 500 גרם קמח כוסמין לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 60 מ"ל שמן 1/4 כוס
- 2 כפוות גדושות ממרח פסטו
- 250 מ"ל מים פושרים
- 1/2 כף מלח
- 1 כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
הוראות הכנה
-
מניחים בקערת מיקסר קמח, שמרים וסוכר. מערבלים עם וו הלישה.
-
מוסיפים פנימה את השמן וממרח הפסטו וממשיכים לערבל.
-
תוך כדי ערבול מתחילים לשפוך פנימה את המים הפושרים. חשוב לשפוך את המים באיטות, ברגע שהבצק מתנתק בקלות מדפנות הקערה יש להפסיק לשפוך את המים. יכול להיות שתצטרכו להפחית את כמות המים בכך או שתיים או להוסיף עוד 1-2 כפות מים. הכל תלוי בכמה מים הקמח סופג.
-
מוסיפים פנימה את המלח וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
-
משמנים את הקערה מעט ואת הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח 45-60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים (183 גרם לכל חלק), מרדדים לכדור ומניחים מתחת למגבת נקיה. מניחים לבצק לנוח כחמש דקות.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
מרדדים כל עיגול לגליל ואותו מרדדים עם מערוך למלבן באורך של כ-20 ס"מ.
-
מפזרים גבינה צהיבה בחלק התחתון והרחב של המלבן ומגלגלים לגליל הדוק. שומרים מתחת למגבת נקיה וחוזרים עם יתר החלקים עד שמתקבלות 5 רצועות באורך שווה (כ-35 ס"מ לרצועה).
-
קולעים חלה מ-5 הרצועות, יש סרטון עם כל השלבים בתחתית הפוסט.
-
מתפיחים עוד כרבע שעה או עד להכפלת גודל החלה.
-
מברישים במים ואופים 17-20 דקות או עד שהחלה מזהיבה.