טופו וירקות במגש אחד – ארוחה שלמה שמכינים במגש, בלי ללכלך כלים מיותרם ובלי בלאגן במטבח. ארוחה שסוגרת פינה כשבא לכם מנה עשירה בחלבון וסיבים בריאותיים ולא בא לכם להתפשר על הטעם. והרוטב פה הוא ממש חובה, כי הוא מקפיץ את הטופו והירקות לרמה אחרת.
אין משהו שיותר מבאס מלחזור הביתה ולהבין שצריך עכשיו להכין ארוחת ערב או צהריים. בעיקר כשאת אמא, את עייפה ואת יודעת שאת חייבת לתקתק משהו מזין לילדים אבל בעיקר בשבילך, כי אין מצב שאת אוכלת שוב שאריות של פסטה קרה ומקושקשת. אני חייה את זה ביום יום ומבינה כמה זה קשה לג'אנגל את הכל.
אז החלטתי שאני מקצרת תהליכים ובעיקר מצמצמת בלאגן, אבל לא על חשבון התזונה הטובה שלי. הכנתי ארוחה שלמה עשירה בחלבון מצויין מהצומח עם המון ירקות שתורמים כמויות של סיבים תזונתיים ונפח למנה. באמת שכל העניין פה זה לשטוף ולחתוך את הירקות ובגלל שהם חתוכים די גס, גם החלק הזה הוא לא ממש בעייתי.
חותכים הכל, מכניסים לתבנית, מפזרים מעל תבלינים ושמן זית וזהו. כל מה שנשאר זה לאפות את הטופו והירקות בתנור ולהגיש. עכשיו אפשר להגיש ממש ככה, באמת שזה כבר טעים כמו שזה. אבל אם בא לכם לשדרג אני ממש ממליצה ליצוק מעל רוטב טחינה אריסה לימוני שהוא פשוט וואווו.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
טופו וירקות במגש אחד
מצרכים
- 500 גרם טופו קשה מיובש וחתוך לקוביות
- 2 גזרים בינוניים שטופים, קלופים ופרוסים לדיסקיות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס לפלחים
- 1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
לרוטב טחינה אריסה לימוני
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1 כפית אריסה
- 2 כפיות סויה מופחת נתרן
- מיץ מחצי ליים
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1-2 כפות מים לדילול
הוראות הכנה
-
מניחים את הטופו והירקות במגש מרופד בנייר פרגמנט.
-
מפזרים מעל את התבלינים ושמן הזית.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 25-30 דקות או עד שהירקות והטופו מזהיבים.
-
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בכוס או קערית קטנה.
-
יוצקים את הרוטב על הירקות והטופו.
-
מומלץ להגיש מעל אורז, קינואה או כל דגן שאוהבים.