כרובית אפויה בתנור הוא אחד המתכונים שאני תמיד חוזרת אליו. מה יותר טוב וטעים מכרובית רכה מבפנים וקריספית מבחוץ? ואחרי כמויות האוכל המטורפות שאכלנו בפסח ויום העצמאות, אין כמו כרובית אפויה לאיזון.
עכשיו ברצינות, המתכון הזה לא כל כך דיאטטי, בכל זאת יש פה לא מעט שמן שיוצקים מעל הכרובית בשביל לקבל את המעטפת הקריספית. אבל אם צריך לבחור בין תוספת של פסטה או אורז לבין כרובית אפויה בתנור אני תמיד אבחר בכרובית
כרובית אפויה יכולה להיות מנת פתיח מופלאה או תוספת בצד. אני וליאו אוהבים לאכול אותה בדיוק כמו שהיא בלי כלום ליד. לפעמים זו ארוחת הערב שלנו, כן אני יודעת שזו לא הארוחה הכי מאוזנת אבל פעם ב… גם זה קורה.
אם אתם רוצים ללכת על גירסה דלת קלוריות אתם יכולים לרסס את הכרובית בספריי שמן במקום השמן זית.
כרובית אפויה בתנור
מצרכים
- 1 כרובית בינונית
- 1 כפית גדושה מלח גס
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
הוראות הכנה
-
שוטפים את הכרובית ומניחים בסיר גדול.
-
מכסים את הכרובית במים ומוסיפים כפית של מלח גס. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים את הכרובית עד לריכוך. שימו לב שסכין ננעץ בקלות בכרובית אבל היא לא מגיעה למצב שבו היא מתפוררת.
-
מוציאים את הכרובית מהסיר ודואגים שלא ישארו נוזלים על הכרובית.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
יוצקים שמן זית על הכרובית ומפזרים מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15-20 דקות או עד שהכרובית מזהיבה.
-
מצננים מעט ומגישים.