Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

לחם סודה אירי

מאת נטע ליבנה
לחם סודה אירי

באירלנד קוראים לו לחם שיכורים בגלל שההכנה שלו סופר מהירה ולא דורשת לישה או התפחה, רק מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים לתנור.

וכן זה הלחם המושלם לטיפול בחמרמורת (הנג אובר) או סתם אם בא לכם להתפנק על לחם באפיה ביתית ואתם לא בעניין של ללוש בצק ולחכות המון זמן שיתפח.

באירלנד מגישים את הלחם לצד חמאה ואחרי שלל ניסיונות אני חייבת להגיד שזה השילוב האולטימטיבי. האמת היא שכל פחמימה הופכת להרבה יותר טעימה עם שכבת חמאה נדיבה מעליה.

לחם סודה אירילחם סודה אירי

לחם סודה אירי

מצרכים

  • 250 גרם קמח לבן
  • 250 גרם קמח מלא
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כף אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 350 מ"ל רוויון
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח

לקישוט

  • קינואה

הוראות הכנה

  1. - מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים קלות.

  2. מניחים בקערה את הקמחים, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.

  3. מוסיפיים את הביצה, הרוויון והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק.

  4. יוצרים מהבצק כיכר לחם עגולה ומניחים בתבנית המשומנת. בעזרת סכים חדה יוצרים חתך בצורת צלב עמוק על ראש הלחם ומפזרים מעל זרעי קינואה.

  5. אופים 15 דקות, מנמיחים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות או עד שהלחם מוכן.

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.