גילוי נאות: פרסום ממומן בשיתוף מורפי ריצ'רדס מבית היבואן הרישמי שריג
מי מאיתנו לא מכירה את הבקרים האלה שנכנסנו למטבח להכין סנדוויץ לפיצים וגילינו שאין כלום בבית. טוב אולי יש איזה גבינה וירק במקרר, אבל נגמרו הלחמניות והפיתות ונתקענו רגע לפני שצריך כבר לצאת ליום. אז במיוחד בגלל זה החלטתי לעלות פה את המתכון שאני מכינה אצלי בבית ללחמניות כוסמין רכות ונהדרות שעוברות הקפאה והפשרה באופן מושלם. כאלה שתמיד כיף שיהיו בפריזר בדיוק לבקרים המעצבנים האלה.
עכשיו לא רק שמדובר על לחמניות שקל להכין ולהקפיא, אלה על לחמניות כוסמין רכות ובריאות! כן, כאלה שממש נשמח להכין איתם סנדוויץ לילדים וגם לנו. הן גם נהדרות בטוסטר עם גבינה ועגבניה וגם טעימות עם ממרח שוקולד פשוט. הן בסיס נהדר וקצת יותר טוב לכל סנדוויץ שתחליטו להכין.
רגע פרקטי, נכון שכוסמין מלא הוא הכי עדיף. אבל, מאוד לא כיף להכין לחמניות ממאה אחוז כוסמין מלא. הלחמניות יוצאות דחוסות ולא כולם אוהבים את זה. אז הכנתי לחמניות מחצי קמח לבן (אפשר כוסמין או חיטה) וחצי כוסמין מלא. ככה אנחנו מקבלות את היתרונות הבריאותיים ועדיין אוכלות לחמניות טעימות וקלילות.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
לחמניות כוסמין רכות
מצרכים
- 1 כפית מלח
- 500 גרם קמח לבן
- 500 גרם קמח כוסמין מלא
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סילאן
- 1/3 כוס שמן זית
- 550 מ"ל מים
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים למעט הציפוי לקערת מיקסר לפי הסדר שכתוב.
-
מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות איטית לשמונה דקות בדיוק.שימו לב מתקבל בצק דביק מעט וזה בול מה שצריך להיות
-
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים עם ידיים לכדור אחיד. משמנים את הקערה ומחירים את כדור הבצק פנימה. סוגרים את הקערה עם ניילות נצמד או קובע מקלחת ומניחים לו לתפוח ללפחות שעה או עד שמכפיל את גודלו.
-
מוציאים את הבצק למשטח עבודה נקי ומחלקים ל-25 חלקים, כשבעים גרם לכל חלק.מכדררים את פיסות הבצק לכדורים.
-
מכינים 2 קערות. אחת עם מים והשניה עם מרכיבי הציפוי.טובלים כל כדור במים ואז מעבירים לקערת הציפוי ומצפים מכל הצדדים.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים לעוד חצי שעה.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
משפריצים מעט מים על הלחמניות ואופים 20 דקות או עד שהלחמניות משחימות.
-
מצננים היטב לפני שמעבירים לשקית זיפ לוק או קופסא ומעבירים לפריזר.
4 comments
נראות מעולה! איזה ציפוי את עושה? או שפספסתי במתכון או שלא רשום
scod4n
מה את שמה בתערובת הציפוי
אפשר להחליף קמח שיבולת שועל במקום קמח לבן?