Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
מג'דרה שמכינים בפחות מחצי שעה

בשבועות האחרונים אני  לא מצליחה להשתלט על ארוחות צהריים. במקום לבלות חצי שעה במטבח ולכהין ארוחה מזינה אני מוצאת את עצמי מאלתרת סנדוויצ'ים משאריות, חותכת סלט ומוסיפה לו ביצה וטונה מקופסה…… כן גם בלוגרים (שהם דיאטנים, הלליי) לא תמיד מצליחים לדאוג לארוחת מאוזנות כל יום.מג'דרה שמכינים בפחות מחצי שעה

בחיי שאני ממש משתדלת, אבל מאז שליאו נכנס לגן ויש לי בדיוק שבע וחצי שעות לעבוד, אני מעדיפה לנצל את הזמן ולסיים משימות. מה שהרבה פעמים מונע ממני להכין ארוחה הגיונית.

אתמול החלטתי שיש גבול לכל תעלול ואני חייבת לדאוג לארוחות צהריים הגיונית. רק ששום דבר לא השתנה מבחינת זמן, והמחשבה על לבזבז יותר מרבע שעה במטבח, בזמן שיש לי מיליון משימות וטלפונים לא ממש שמחה אותי.

אז החלטתי לחסוך בזמן ולהכין מג'דרה. אני בטוחה שרוב האנשים לא ממש יבינו איך להכין מג'דרה נחשב לקצר זמנים, אבל אני נשבעת לכם שלקח לי פחות מ-10 להעמיד סיר על הכיריים ולחתוך סלט. ואם אתם בעניין של בריאות, תשמחו לדעת שמג'דרה מכילה חלבון מלא (כמו כל שילוב של קיטניה ודגן), המון סיבים תזונתיים ומה שהכי חשוב היא טעימה בטרוף.

ובמבחן הטעימה של ליאו, אני שמחה לדווח שנרשמה התלהבות גדולה! הקטנצ'יק חיסל קערית מלאה לארוחת ערב בלי למצמץ (חמסה חמסה שום שמיר 😉 ).

מג'דרה שמכינים בפחות מחצי שעה

זמן הכנה 5 minutes
משך הבישול 15 minutes
סה"כ זמן הכנה 20 minutes
מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 1 כף שמן
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 בצל יבש קצוץ דק
  • 1 כוס עדשים ירוקים שטופים היטב
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ו-1/2 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר גדול את השמן עם השום הקצוץ והבצל, מערבבים מדי פעם כך שלא ישרפו.

  2. כשהבצל והשום משחימים מעט מוסיפים לסיר את העדשים והאורז.

  3. מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים היטב.

  4. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש לאש קטנה ומכסים את הסיר במכסה.

  5. מבשלים עוד 12-15 דקות או עד שהאורז והעדשים התרככו והמים נעלמו לגמרי מהסיר.

הערות

  • הכי כיף לאכול את המג'דרה חמה ישר אחרי הבישול, אבל אפשר לשמור בסיר סגור במקרר עד 3 ימים.
  • מומלץ להגיש עם סלט ירוק וטחינה.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

מג'דרה שמכינים בפחות מחצי שעה

2 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

2 comments

דלית 18 בינואר 2021 - 10:21

היי נטע,
בהנחה ששמתי שתי כוסות עדשים כמה מים אצטרך לשים?
תודה

Reply
נטע ליבנה 18 בינואר 2021 - 10:52

אם הכפלת כמויות את מכפילה גם את המים.
זה יוצא חמש כוסות

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.