מרק דלורית עגבניות וגזר – מרק כתום עם טעמים עמוקים של ירקות צלויים מקורמלים ועדינות שמתאימה בדיוק לטמפרטורות שיורדות עכשיו בסתיו
הטמפרטורות שירדו בפתאומיות ומזג האוויר הסתוי גרמו לי להכנס למטבח ולהעמיד סיר של מרק כתום, אבל לא סתם מרק כתום כזה שמכיל רכיבים חיוניים , מחמם את הגוף ומזין. מרק דלורית עגבניות וגזר שכולם אוהבים ותמיד כיף לאכול, כזה שמרגיש מתוחכם אבל בעצם ממש קל ופשוט להכנה.
רציתי מרק עם רכיבים שיעזרו לחזק את מערכת החיסון אז דלורית וגזר שעשירים בויטמין A, עגבניות שמכילות ויטמין A וויטמין C, שום שמכיל תרכובות גופרתיות ומחזקות את מערכת החיסון וגם במל שמכיל נוגדי חמצון.
מרק שהוא לגמרי בוסט למערכת החיסונית ובזכות כמות הסיבים התזונתיים הגבוה הוא גם טוב ומועיל לשמירה על בריאות מערכת העיכול. זה מסוג המרקים שנשמרים היטב במקרר אבל אני גם אוהבת להקפיא במנות ולהפשיר מתי שבא, ככה לא נתקעים עם כמות מרק שצריך לסיים במהירות רק כדי לא לזרוק.
אני מקפיאה בתבנית ייעודית של מנות מוכנות שקניתי באליאקספרס אני מוציאה מתי שמתחשק ופשוט מעבירה לסיר על אש נמוכה ומחבבמת מתי שמתחשק לי מרק.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
מרק דלורית עגבניות וגזר
מצרכים
- 1 דלורית בינונית חצוייה לאורכה ונקייה מגרעינים
- 3 עגבניות (אני מעדיפה מגי)
- 2 גזרים בינויניים קלופים וחתוכים לדיסקיות
- 1 ראש שום
- 1/2 בצל לבן קלוף וחתוך גס
- 2 כפות שמן זית
- מלח פלפל לפי הטעם
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 2 כוסות ציר מרק ירקות
הוראות הכנה
-
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט את הירקות.
-
בוזגים מעל שמן זית מלח ופלפל.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-40 דקות או עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים.
-
מצננים ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון עם 2 כוסות ציר מרק וג'ינג'ר.
-
טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
-
מומלץ להגיש עם זילוף של טחינה גולמית ומעט צ'ילי יבש מעל.