לפני כמה שנים היתה בשכונה שלי מסעדה מקסיקנית מהממת בשם צ'אנגוס. לא משהו מפואר, ממש לא מפונפנת, אבל זו היתה מסעדה מקסיקנית אוטנטית. כזו שמגישים בה מנות אמיתיות של בוריטוס עמוסים בבשר ופריחולס, טאקוס ועליהם ערימות של בשר והכל ממש כמו במקסיקו. לצד המנות הסופר שוות תמיד הגישו קערות של סלסות מסוגים שונים סלסה ורדה וסלסה רוחה, וגם גואקומולי. באמת שאם יש מסעדה אחת שאני עדיין מתאבלת על סגירתה זה הצ'אנגוס.
הדבר היחיד שהיה חסר לי בצ'אנגוס היה מנה של סלסת מנגו. אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר, אבל פעם לפני המון שנים כשטיילתי בארה"ב אכלתי סלסת מנגו בבר מקסיקני ומאז ועד היום הטעם של המנה נשאר לי בפה. ולא משנה כמה חיפשתי, עדיין לא מצאתי בארץ מסעדה מקסיקנית שמגישה סלסת מנגו.
יכול להיות שהשילוב של מנגו בסלסה נשמע לכם קצת הזוי. אבל תאמינו לי שברגע שתנסו את המתכון הזה הוא הולך להיות תושב קבע במטבח שלכם. סופר קל להכין סלסת מנגו וכל מה שדרוש לכם זה חמישה מרכיבים פשוטים. היא מרעננת בטרוף ומתאימה בדיוק לימי הקיץ הלוהטים.
השילוב של מתקתק, חמוץ וחריף הוא אחד האהובים עלי. את הסלסה אפשר להגיש כסלט בארוחה, או כדיפ במסיבה. ההכנה לוקחת דקות ספורות והתוצאה באמת מפתיעה ומרשימה. מנה צבעונית וטעימה ששווה לשמור במחברת המתכונים שלכם.
סלסת מנגו מחמש רכיבים בלבד
מצרכים
- 2 יחידות מנגו גדול קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
- 1/2 בצל סגול קצוץ דק
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק, ללא גרעינים
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- מיץ מליים אחד
- 1/2 כפית מלח גס
הוראות הכנה
-
מניחים מנגו, פלפל, בצל סגול וכוסברה בקערה גדולה.
-
מוסיפים את הליים והמלח הגס ומערבבים היטב.
-
מגישים לצד נאצ'וס או קרקרים.
הערות
שימו לב לפני שקוצצים את הפלפל הירוק, יש להסיר את כל הגרעינים.
להכין את הסלסה כמה שעותמראש ולשמור במקרר עד להגשה.
1 comment
רכיבים – זכר. ולכן "חמישה רכיבים"