עוגיות בריאות לתינוקות כאלה שמתקתקים בשתי דקות עבודה ונותנים לקטנטנים בלב שלם!
אין אחד שעבר אתה ההדרכה לקריאת תוויות מזון שלי, שיסכים לתת לילד שלו חטיף או עוגייה אולטרא מעובדת על בסיס יוי. אבל מה לעשות שלתונוקות וגם לילדים מאוד נוח להגיש עוגיות משקית ולסגור פינה בגינה או בג'ימבורי? אז החלטתי ללכת הפוך על הפוך ובמקום לחפור על כמה לא בריא להגיש מזון אולטרא מעובד, לתת לכם חלופה בריאה וסופר מהירה להכנה.
עוגיות בריאות לתינוקות וילדים שצכינים פעם בשבוע, סוגרים בשקיות זיפ לוק שמים בתיק ושלופים כשמתחשק. בלי רגשות אשם ובלב שלם שנתנו לילדים שלנו את הכי טוב שאפשר. עדיפות בהרבה מאלו שיש במכולת עם כמויות לא הגיוניות של סוכר מוסף, חומרים משמרים ומתחלבים.
זו אופציה קלה שמכינים מקמח כוסמין מלא שעשיר בוויטמינם וסיבים תזונתיים. עם כף סוכר לכללל העוגיות (ויוצאות מלא) ובלי טיפת שמון רווי, מייצבים, חומרי טעם וריח או מתחלבים שיש במוצרים דומים שנרכוש בסופר. כדיאטנית אני אוהבת שיש לי את האפשרות להגיש לתינוקת שלי עוגיה פריכה שיהייה לה נעים בחך ובזמן שהיא מוציאה שיניים. ואם היא גם כזו שמזינה אותה ועשירה בסיבים תזונתיים בעיני זה לגמרי מתכון לגזור ולשמור.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוגיות בריאות לתינוקות
מצרכים
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שמן קנולה/זית
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1/2 כף חומץ (הכי פשוט)
- 1 כפית קינמון *לא חובה
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה גדולה ומערבבים, בהתחלה עם כף ואז עוברים ללשיה ידנית. הבצק מתגבש בכמה דקות ומוכן לעבודה.
-
מרדדים על נייר אפייה למלבן בעובי של כ- 1/3 ס"מ.
-
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מסמנים את גודל העוגיות הרצוי. לתינוקות מומלץ ליצור עוגיות מלבניות מאורכות.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 15-20 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
-
מוציאים ומצננים. שומרים בקופסא אטומה על השיש עד שבוע.