אם יש משהו שתמיד שואלים אותי כשמגלים שאני תזונאית ילדים זה אם יש לי מתכון טוב לעוגיות בריאות לתינוקות ופעוטות, אז יש לי אחד והוא הכי פשוט שיש ומ-3 מרכיבים בלבד.
האמת היא שזו פשוט דייסה אפוייה שאפשר להכין כעוגיות או כעוגת ארוחת בוקר. ואם אנחנו בוחרים להגיש אותן כעוגיות לתינוקות ופעוטות חשוב שנעצב אותן בצורה מוארכת ובעובי שיהייה ניתן לאחוז בכף יד קטנטנה. והן טעימות, ללא תוספת סוכר פשוט ככה, אז אל תשאלו אם אפשר להוסיף סוכר למתיקות, כי אני דיאטנית ואני תמיד מעדיפה לוותר על תוספות מיותרות של סוכר וגם כי כשהבננות בשלות מספיק הן נותנות מתיקות עדינה לעוגיות בצורה טבעית.
זה בייבי לד קלאסי כל עוד אתם מעצבים את העוגיות כך שהתינוק שלכם יוכל לאחוז בהן בכף יד הקטנה שלו או בקיצור תעצבו אותן מוארכות מעט. ומה שאני הכי אוהבת זה שאפשר פשוט לדחוף אותן לקופסא ולקחת איתכם לגינה, ג'ימבורי, ים או לאן שאתם יוצאים. כי מה יותר טוב מלהגיע מוכנים לגינה ולא להיתקע ולהסכים לפיצים לאכול איזה חטיף מעובד מהסופר.
יאלה לכו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוגיות בריאות לתינוקות ופעוטות מ-3 מרכיבים בלבד
מצרכים
- 2 בננות
- 2 כפות חמאת אגוזים שאוהבים (אני השתמשתי בחמאת שקדים)
- 2 כוסות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
הוראות הכנה
-
מועכים את הבננות.
-
מוסיפים חמאת אגוזים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
-
מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
-
עם ידיים רטובות מעט מעצבים עוגיות בצורה וגודל רצוי.
-
מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
-
12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
הערות
את העוגיות שומרים בקופסה אטומה במקרר. הן נשמרות היטב כארבע ימים.
אפשר גם להקפיא ואתן ולהפשיר כחצי שעה לפני שמגישים.