איך אני אוהבת מתכונים שמכינים בצ'יק! כאלה שאפשר להכין בלי הרבה מאמץ וקוצרים המון מחמאות. נכון, עוגת ביסקוויטים טירמיסו לא היתה עוברת אצל שום אמא איטלקיה שמכבדת את עצמה וגם שלא. אבל אני אמא עסוקה, ואם מישהו מבקש ממני עוגה כשאין לי זמן, אני תמיד מחפשת קיצורי דרך.
עוגת טירמיסו אמיתית דורשת קצת יותר עבודה. היא גם דורשת גבינת מסקרפונה שאצלנו בסופר לא תמיד מוצאים. אז החלטתי לקצר תהליכים ולחסוך במרכיבים, והצליח לי. וואווו וואוווו כמה שהצליח לי, אתם הולכים להתאהב בעוגת ביסקוויטים טירמיסו, ולא רק בגלל שהיא מהירה ופשוטה להכנה. אתם הולכים להתאהב בה כי זו העוגה המושלמת לשבת בבוקר, ולמקרים שאורחים פתאום קופצים מהרגע להרגע וגם לרגעים האלה שבא לכם משהו מתוק וביתי.
אל תעקמו את האף לגבי הפתי בר שבעוגה, ואם אתם מהמעקמים תחליפו בביסקוטי. כמו שכבר אמרתי אני אוהבת לקצר זמן, אז הכנתי עוגה ממה שהיה בבית, ופתי בר תמיד יש לי בבית כי ליאו ממש אוהב. ואל תוותרו על הקפה שבקצפת, על המסקרפונה אפשר לוותר בכיף, בלי הקפה זו סתם עוגת ביסקוויטים פושטית, טעימה אבל פחות מרשימה.
אם ממש רוצים להשקיע, אפשר להכין מכל המרכיבים קינוחים אישיים חמודים. מפוררים את הביסקוויטים הרטובים בתחתית כוס, מזלפים מעל קצפת וחוזרים על הפעולה בהתאם לגודל הכוס והשכבות שרוצים.
וכמובן שיש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה בערוץ היוטיוב שלי, ובהמשך מתחת למתכון הכתוב!
עוגת ביסקוויטים טירמיסו
מצרכים
לשכבת הפתי בר
- 1 ו-1/4 שרוול פתי בר
- 1 כף קפה נמס
- 1 כוס מים פושרים
לשכבת הקרם טירמיסו
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
- 1/3 כוס קפה פושר 2 כפיות קפה נמס + 1/3 כוס מים
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
לקישוט
- 2 כפיות בקת קקאו איכותי
הוראות הכנה
-
מכניסים לקערה גדולה שמנת, קפה ואינסטנט פודינג. בעזרת מקציף ידני מקציפים לקצפת יציבה כחמש דקות.
-
מערבבים בקערה אבקת קפה נמד ומים פושרים.
-
טובלים ביסקוויט בקפה (טבילה מהירה וקצרה) מסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
-
יוצקים מעל שליש מכמות הקרם ומיישרים. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ומעל שליש נוסף של הקרם ושוב ביסקוויטים וקרם.
-
מיישרים את השכבה האחרונה של הקרם ומפזרים מעל אבת קקאו.
-
מעבירים למקרר ללפחות 3 שעות לפני שמגישים.