[bws_google_captcha]

חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד

מאת נטע ליבנה
חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד

גם לכם חם? לא מסוגלים להפעיל את התנור ולאפות? מצאתי מתכון מושלם לימי הקיץ הלוהטים, כזה שלא דורש הפעלת תנור והכי כיף לאכול אותו ישר מהמקרר. חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה, החטיף שלכם לקיץ ובינינו גם לחורף.חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד

כבר כמה שבועות שאני רוצה לעלות מתכון שלא דורש אפייה, כזה שאפשר להכין עם ילדים ולא דורש הפעלת תנור או כיריים. החלטתי שאני חייבת מתכון בריא ופשוט בבלוג, הרעיון הראשוני שלי היה חטיף קלאסי של אורז תפוח עם שוקולד, כמו שאמא שלי היתה מכינה איתי כשהייתי קטנה. החלפתי את השוקולד בחמאת בוטנים, ולא מצאתי בשום מקום אורז תפוח אז יצא חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד, קל ומהיר להכנה וסופר בריא.חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולדחטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד

המתכון הזה הוא אחד הקלים. אפשר להכין אותו בתבנית כמו שאני הכנתי הפעם, או להכין את התערובת ובעזרת כף ליצוק למנג'טים. לא משנה איך תכינו את החטיפים העיקר שתכינו אותם ותמצאו מקום טוב להחביא אותם במקרר, כי הם מתחסלים בצ'יק.

ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה בערוץ היוטיוב שלי!

חטיף צ'יריוס חמאת בוטנים ושוקולד

מצרכים

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס מייפל אמיתי
  • 1 כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 5 כוסות צ'יריוס שיבולת שועל אפשר גם מולטי
  • 350 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים חמאה מומסת, דבש, מייפל וחמאת בוטנים, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה .

  2. מוסיפים פנימה את הצ'יריוס ומערבבים, עד שכל הצ'יריוס מכוסים בתערובת.

  3. יוצקים את התערובת לתבנית 23X33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. משטחים את המסה לשכבה אחידה.

  4. בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמן ומערבבים עד שמתקבל רוטב שוקולד מבריק.

  5. יוצקים את השוקולד מעל לשכבת הצ'יריוס ומשטחים לשכבה אחידה.

  6. מכניסים למקרר ללפחות שעה לפני שמוציאים וחותכים לחטיפים אישיים.

הערות

שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע, אצלנו זה החזיק בדיוק יומיים לפני שחוסל.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

3 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

3 comments

נטלי 22 באוגוסט 2019 - 9:10

יואו נראים מעולההההה ♥

Reply
נטע ליבנה 22 באוגוסט 2019 - 21:40

תודה רבה 3>

Reply
לירון 30 באוגוסט 2022 - 20:16

אפשר לוותר על החמאה?

Reply

השאר תגובה