עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה, כי חייבים אופציה טבעונית ובריאה שתקשט את שולחן הקינוחים בשבועות.
האמת היא שאני לא מתה על עוגות גבינה, אבל לפני כמה ימים עשיתי סקר באינסטוש וגיליתי שאתם ממש בעניין שלהן. ולא סתם היו המון בקשות לעוגת גבינה טבעונית.
התחלתי לחשוב על מתכון, ניסתי כמה אופציות ואז עוד כמה כי ברור שהגרסאות הראשוניות פשוט כשלו. ואז שלשום הצלחתי להכין עוגת גבינה מושלמת וטבעונית ללא אפייה! היא קרמית בטרוף, עם ניחוח לימוני, סופר קלה להכנה והכי חשוב כל הטבעונים שאני מכירה וטעמו אותה עפו עליה.
קבלו את העוגה הראשונה שפותחת את מרתון שבועות 2020 שלי. ותתפללו איתי שאת שבועות נחגוג כמו שצריך עם המשפחה המורחבת, כי באמת שאחרי פסח מגיע לנו חגיגה משפחתית אמיתית.
עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה
מצרכים
לבסיס
- 250 גרם תמרים בוואקום או כוס וחצי תמר מעג'ול מגולענים
- 1/3 כוס זרעי חמניה
- 1/3 כוס זרעי דלעת
- 1 כף שמן קוקוס
למלית
- 500 גרם טופו משי
- 1/2 כוס קשיו מושרים במים
- 1/3 כוס מיץ לימון או ליים
- 1/4 כוס מייפל
- 1 כפית מחית וניל
- 3 כפות שמן קוקוס
הוראות הכנה
-
מכינים את הבסיס: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מסה אחדיה.
-
משטחים את המסה בתחתית תבנית 22 ס"מ שריפדנו בנייר אפייה, ומכניסים למקרר.
-
מכינים את המלית: מכניסים לקערה של מעבד מזון את כל מרכיבי המלית למעט שמן הקוקוס, מעבדים עד לקבלת בלילה חלקה.
-
מוסיפים את שמן הקוקוס ומעבדים עוד 2 דקות, הבלילה צריכה להסמיך.
-
מוציאים את הבסיס מהממקרר ויוצקים מעל את המלית. מכסים את התבנית בנילון נצמד ומחזירים למקרר לשעתיים שלוש.
-
מגישים את העוגה ישר מהמקרר.
3 comments
אפשר להחליף את המחית תמצית וניל בתמצית וניל נוזל?
כן!!
היי נטע,
אפשר להחליף את הפיסטוקים בקמח שקדים? אם כן, כמה?
תודה רבה וחג שבועות שמח 🙂