אתם לא מבינים מה עשיתי עד שמצאתי מתכון מושלם לעוגת גבינה יפנית! זה לא אמיתי כמה משמעות יש לזמני וטמפרטורות אפייה במתכון של עוגת גבינה, אבל כשבסוף מקבלית עוגת גבינה במרקם עננים אני חושבת שזה ממש שווה את המשחק עם התנור.
יצאה מהתנור ומחכה לאבקת סוכראז על מה מדובר? על עוגת גבינה יפנית, עוגת הגבינה הכי אוורירית וטעימה שתכינו בחיים. בחיי שיש בבלוג לא מעט עוגות גבינה וכולן, באמת שכולן, טעימות בשגעון. אבל כזו עוגה אוורירית בחיים לא יצא לי להכין. לקחו לי 3 ניסיונות להגיע לעוגת גבינה יפנית מושלמת, כזו שלא תיסדק בחלק העליון, שלא תהייה מתוקה מדי והכי חשוב לא תיפול ותהפוך לפנקייק שניה אחרי שהיא יוצאת מהתנור.
אז עכשיו אחרי שהבנתם שעבדתי על שכלול המתכון במשך כמה ימים קבלו מתכון מעולה, מה מעולה מתכון אדיר לעוגת גבינה שאתם הולכים להכין בערב שבועות וגם בשאר השנה כי הוא פשוט מושלם.
רגע לפני שאתם רצים להכין חשוב שתשימו לב לזמני האפייה. יש מתכונים שזמני אפייה יכולים להשתנות, אבל במתכון הזה ספציפי ממש חשוב לשים לב לזמנים ולטמפרטורות שמשתנות תוך כדי האפייה, כדי שלא תצא לנו עוגה סדוקה בחלק העליון וגם לא עוגה שתצנח ברגע שתצא מהתנור.
לחצו פה לעוד מתכוני שבועות טעימים ובריאים!
מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
עוגת גבינה יפנית
מצרכים
- 225 גרם גבינת שמנת 24%
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב
- 6 ביצים
- 70 גרם קמח 1/2 כוס מדידה
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 קורט מלח
- 100 גרם סוכר 1/2 כוס מדידה
לקישוט
- אבקת סוכר
- פירות טריים לא חייבים
הוראות הכנה
-
מניחים קערה חסינה לחום עם מים בתחתית התנור, מפעילים את התנור ומחממים ל-150 מעלות.
-
מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט. אם משתמשים ברינג חשוב מאוד לעטוף את התחתית היטב בנייר אלומיניום.
-
לקערה מתאימה למיקרו מכניסים גבינת שמנת וחמאה. מחממים במיקרו בפולסים עד שהחמאה נמסה.
-
מערבבים את התערובת היטב, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב. מניחים בצד להצטנן מעט.
-
מפרידים את הביצים.
-
מוסיפים את החלמונים לתערובת הרטובה, כל פעם אחד ומערבבים עד להתמעה.
-
מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והוניל ומערבבים עד לאיחוד.
-
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים וקורט המלח, ברגע שמתחילות להיווצר גבעות לבנות מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף. מקציפים עד לקבלת מרנג יציב מאוד.
-
מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הרטובה ואז חוזרים על הפעולה עד שנגמר הקצף.
-
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, דופקים את התבנית על השולחן כדי להוריד את הבועות.. את התבנית מעבירים לתבנית אפייה ומוזגים מסביב מים רותחים.
-
מכניסים את התבנית לתנור, מנמיכים לחום 120 ואופים במשך 20 דקות.
-
מגבירים את הטמפרטורה ל-150 ואופים עוד 15 דקות.
-
פותחים את דלת התנור ל5-10 שניות ומאפשרים לאדים לצאת החוצה. סוגרים את דלת התנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
-
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הסגור עוד 15-20 דקות.
-
מוצאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט. מחלצים מהתבנית או הרינג, מקשטים באבקת סוכר ואם רוצים גם פירות טריים ומגישים.
הערות
לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בקורנפלור.
3 comments
טרם נטעמה, אבל היא יפיפייה וכיף להכין אותה.
מתכון מדויק וברור.
מחר הטעימות…
לא רשום מה גודל התבנית 20 או 24
תבנית רינג 20