Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
עוגת שיש חגיגית פרווה

עוגת שיש חגיגית פרווה כזו שכיף לפתוח איתה את בוקר השנה החדשה לצד קפה ואפשר להגיש גם אחרי אורחת החג ולהתפנק מעוגה סופר אוורירית ורכהעוגת שיש חגיגית פרווה

לכבוד ראש השנה הכנתי עוגת שיש חגיגית רכה, אוורירית וגבוה. למה עוגת שיש ולא עוגת דבש? כי לני עדיין לא בת שנה ואסור לה דבש ואני יודעת שברגע שהיא תראה שכולם אוכלים עוגה גם היא תרצה ביס. זו עוגה גבוה וחגיגית שכיף לקשט איתה את שולחן קינוחי החג ובעיני היא גם נהדרת עם כוס תה או קפה לבוקר החג.עוגת שיש חגיגית פרווה

זו לא סתם עוגה בחושה, מדובר על עוגה אוורירית וכל כך רכה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. ההכנה די פשוטה יחסית לעוגה ואפילו שיש כמה שלבים עד לאפייה, בחיי שאפילו מי שמתחיל את דרכו במטבח יצליח להכין אותה ולהרשים את האורחים או המארחים.עוגת שיש חגיגית פרווה

בגדול עוגה מושלמת לכל השנה והיא גם נשמרת מצויין ל-4 ימים מרגע האפייה, כך שאל תתנו לגודל שלה להפחיד אותה מלהכין גם למשפחה קטנה. אפשר כמובן גם להקפיא אותה, כם עוד פורסים ומפרידים בין הפרוסות בנייר ברגמנט, שומרים בקופסא אטומה או זיפ לוק.עוגת שיש חגיגית פרווה

אחת העוגות שאני הכי אוהבת לפתוח איתה את בוקר ראש השנה. והשנה שבאמת אין לי מצב רוח של חג או איזה התרגשות גדולה בכלל אני מקווה שהעוגה הזו בבוקר תביא לי קצת אופטימיות ותקווה לשנה של שקט, שלום וחזרה של יקירינו בשלום ובבריאות הביתה.

אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

עוגת שיש חגיגית פרווה

מספר מנות 1 תבנית סיר פלא 24-26 ס"מ

מצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 ו-1/4 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 קורט מלח
  • 2 כפות קקאו

הוראות הכנה

  1. צפרידים את הביצים.

  2. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים ו-1 כוס סוכר עד היווצרות קצף מבריק חלק ויציב, כ-8 שקות.

  3. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והשמן.

  4. מוסיפים 1/4 כוס סוכר וקורט ומשיכים לטרוף.

  5. מוסיפים 1/3 כוס מיץ תפוזים וטורפים, מוסיפים 1/3 מכמות הקמח וטורפים עד להטמעת הקמח בבלילה. חוזרים על הפעולה עד לסיום המיץ והקמח.

  6. מקפלים שלישי מהקצף לבלילה, ברגע שהקצף נטמע בבלילה מוסיפים עוד שליש וחוזרים עד לסיום הקצף.

  7. יוצקים שליש מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לאיחוד.

  8. משמנים תבנית ויוצקים פנימה את הבלילה הבהירה.

  9. מוזגים מעליה אתהבלילה עם הקקאו בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש .

  10. אופים על 160 מעלות חום עליון תחתון ל-60-70 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.

  11. מצצנים היטב על רשת לפני שמחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.