האינסטוש שלי מלא בתמונות של פסטה עם פטה אפויה ועגבניות צלויות בתנור. מסתבר שהמתכון הזה גרם למחסור רציני בגבינת פטה ברחבי פינלנד מרוב שהוא פופלארי. ומה שטוב לפינים לגמרי טוב לי!
אז אחרי יומיים שאני מפנטזת על קערת פסטה ששוחה ברוטב עגבניות צלויות ופטה אפויה, החלטתי להרים את הכפפה ולהכין את המנה המפורסת בבית. אגב אני חושבת שפסטה עם פטה אפויה כל כך פופלארית בעיקר בגלל שממש ממש קל להכין את זה במטבח הביתי.
זורקים את העגבניות והפטה לתנור עם תבלינים, תוך כדי מבשלים את הפסטה ותוך פחות מחצי שעה יש לכם ארוחת ערב או צהריים סופר מושקעת. רק אל תגלו לאף אחד שעמדתם במטבח בדיוק עשר דקות בשביל כל הסיפור.
אם אתם עוקבים אחרי אתם בטח יודעים שפסטה זה הקריפטונייט שלי. אני תמיד מספרת למטופלים שלי, איך עד שליאו נולד לא הכנסתי פסטה הביתה מחשש שאני לא אצליח לעמוד במנה אחת והמשיך לאכול עד שאתפוצץ. אז לפני שאתם אומרים אין סיכוי שהיא אכלה את זה, אשתף אתכם שעשיתי לעצמי תהליך די ארוך ואני ממש עומדת בפני פסטה כמו גיבורה.
אני לא נמנעת, כי גיליתי שזה לא עושה לי טוב בכלל. אבל יודעת לשלוט בכמות ולאכול מתוך מקום של מודעות לכמה יעשה לי טוב ומתי אני מגזימה. ומתוך המקום הזה, אני ממש נהנת לאכול פסטה! לא כל יום, אבל מדי פעם כשבא לי אני מכינה פסטה עם רוטב שווה וזה עושה לי טוב בלב ובבטן.
אולי תאהבו גם את המתכון לפיצה ברבע שעה, חטיף שקדים קוקוס טבעוני, לחמניות שמרים שוודיות
פסטה עם פטה אפויה ועגבניות צלויות
מצרכים
- 500 גרם עגבניות שרי
- 7 שיני שום קלופות
- 160 גרם גבינת פטה 5% בגוש
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה אורגנו
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 250 גרם פסטה יבשה בצורה שאוהבים
- 1 חופן עלי בזיליקות טריים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
מניחים בתבנית את העגבניות, השום והפטה.
-
מפזרים מעל תבלינים ושמן זית.
-
אופים בתנור 15-20 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות, אפשר להעביר למצב גריל בחמש דקות האחרונות של הצלייה.
-
15 דקות לפני סיום צליית העגבניות והפטה בתנור מחממים מים בסיר ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
-
מוציאים את התבנית מהתנור ומועכים עם מזלג ומערבבים לרוטב.
-
מוסיפים את הפסטה והבזילקים, מערבבים ומגישים חם.