צ'ורוס אמיתיים בלי טיגון, וכן הם קראנצ'ים בשגעון! אני תמיד מחפשת את המתכון היותר בריא ואין דבר שאני פחות אוהבת מלטגן בבית ובכלל. אז צ'ורוס בטיגון באוויר חם הוא אחד המתכונים הכי גאוניים שהיו פה לאחרונה.
האמת היא שאני אוהבת צ'ורוס כבר שנים. מה שאני פחות אוהבת ואת זה כל מי שפה יודע זה טיגון בשמן עמוק. נכון, אם מטגנים טוב גם טיגון בשמן עמוק יכול להיות בסדר יחסית ועדיין הצ'ורוס יספוג כמויות של שמן שאם אפשר לחסוף אז למה לא?
אז החלטתי לעשות ניסויים במטבח, ותאמינו לי שאני אומרת ניסויים אני מתכוונת מלא ניסויים! הכנתי בערך 10 בלילות ובצקים שונים שרובם כשלו וחלקם היו ממש ליד עד שהגעתי למתכון מושלם לצ'ורוס שמרגישים בדיוק כמו הגרסה האמיתית רק בלי טיגון בשמן עמוק. קראנצ'ים מבחוץ ורכים וחמים מבפנים. כאלה שמקבלים את הציפוי של הסוכר והקינמון בול וממש לא חייבים לטבול בשוקולד (למרות שזה כיף וכדאי).
עכשיו הסיבה ללא לטגן היא נטו בריאותית מבחינתי, אבל אם אתם סופרים קלוריות אז רק שתדעו שאם אתם מזלפים 15 צ'ורוס מהבצק תקבלו צ'ורוס ב-60 קלוריות ליחידה שזה באמת כלום ושווה בטרוף.
הצ'ורוס האלה באים בול, אבל ממש בול לחנוכה! וההכנה שלהם כל כך פשוטה שיש פה סכנת התמכרות גם בימי חול. גרסה קצת יותר טובה למאכל שהוא לגמרי כיפי ונהדר.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג או הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ השקטה שלנו
רוצים ללמוד לקרוא את תוויות המזון ולדעת לפענח את האותיות הקטנות על גו המוצרים בסופר? הצטרפו למדריך לקריאת תוויות מזון
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
צ'ורוס אמיתיים בלי טיגון
מצרכים
- 1/2 כוס מים
- 50 גרם חמאה
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1 קורט מלח
- 1/2 כוס קמח + 1 כף
- 1 ביצה L
לציפוי
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
הוראות הכנה
-
מכניסים לסיר קטן מים, סוכר וחמאה.
-
מביאים את הסיר לרתיחה ומערבבים עד שכל הסוכר והחמאה נמסים.
-
מכבים את האש ומוסיפים את הקמח והמלח.
-
מערבבים היטב עד שכל הקמח נתמע בבצק ומתקבל גוש בצק חלק ואחיד.
-
מוסיפים ביצה ומערבבים ממש חזק עד שהביצה נתמעת בבצק. שימו לב הבצק צריך להיות יציב ולא נוזלי.
-
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.
-
מזלפים צ'ורוס בגודל שאוהבים על נייר אפיה משומן בספריי שמן ומעבירים לסיר טיגון באוויר חם.
-
משפריצים עוןד שפריץ שמן ומטגנים באוויר חם על 190 מעלות 10-13 דקות או עד שהצ'ורוס מזהיבים ומתנפחים מעט.
-
מעבירים את הצ'ורוס החמים לתערובת סוכר וקינמון ומצפים מכל הצדדים.
-
אפשר להגיש עם מעט שוקולד מומס או נוטלה ביתית.