אני מתה על אוכל תאילנדי, תנו לי כל דבר ברוטב קארי ואני מעופפת מאושר. במתכון לקארי כרובית המושלם נתקלתי לפני כמה שבועות ומאותו רגע לא הפסקתי לדמיין את הריח והטעם שלו. האמת היא שהיה לי תכנון להיות ברגעים אלו ממש בתאילנד, רק שלקוסמוס היה תכנון קצת אחר ובמקום לאכול קארי באיזה דוכן באמצע בנקוק הכנתי אותו בבית.
להכין קארי בבית זה אחד הדברים הכי קלים שיש, אבל תספרו לאף אחד כי כולם חושבים שזו מנה סופר מושקעת. סיר אחד של קארי הספיק לשש מנות גדולות ומשביעות, בתוספת אורז כמובן. מה שאומר שהמתכון הזה יכול להיות מעולה למי שמכין ארוחות לכמה ימים מראש.
עדי טוען שהקארי כרובית הוא אחת המנות הכי מנחמות שהוא אכל פה בבית, אבל אני חושבת שזה שילוב של מזג האוויר החורפי והריח שעשה לו קצת תאילנד באמצע החיים. בקיצור אם אתם בעניין של אוכל תאילנדי או ממש ממש אוהבים להכין אוכל טעים לכמה ימים המתכון הזה הוא בול מה שאתם צריכים.
קארי כרובית מושלם
מצרכים
- 1 ראש כרובית גדול מפורק לפרחים
- ספריי שמן
- מלח לתיבול
- 1 כף שמן
- 1 בצל בינוני פרוס דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 כפית אבקת קארי
- 1/2 כפית גראם מאסלה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית זרעי כוסברה מרוסקים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- 400 גרם עגבניות מרוסקות אפשר מקופסאת שימורים
- 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
- 1 קופסא קרם קוקוס
- 2 כוסות עדשים ירוקים מבושלים
- 2 כוסות עלי תרד טריים
הוראות הכנה
צולים את הכרובית
-
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
מניחים את פרחי הכרובית המפורקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בספריי שמן וממליחים מעט. צולים את הכרובית כחצי שעה או עד שהפרחים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
מכינים את הקארי
-
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את השמן עד להזהבה.
-
מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים עד שהתבלינים נפתחים, כלומר מריחים נפלא.
-
מוסיפים את עדשים, העגביות המרוסקות והעגבניות החתוכות ומבשלים כחמש דקות או עם שהתערובת מתחילה לבעבע.
-
מוסיפים את קרם הקוקוס, הכורבית הצלויה ועלי התרד. מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
-
מומלץ להגיש חם על מצע של אורז יסמין.
הערות
מבוסס על המתכון מהבלוג המושלם של Pick Up Limes
4 comments
היי
מה אפשר לשים במקום גראם מסאלה?
אין לי אבקת קארי וגראם מסאלה. יש לי משחת קארי בכל הצבעים. אפשר להחליף?
עשיתי ויצא ממש טעים. השתמשתי בשילוב של עגבניות מרוסקות ופאסאטה.
לא ציינת מתי מוסיפים את העדשים, כדאי אולי להוסיף
והרגיש לי דווקא יותר הודי (בגלל הגראם מסאלה והקארי הצהוב) והשילוב של העגבניות ברוטב.
ממש מתכון מוצלח, תודה!
איזה כיף!!!
שמחה שאהבת ותודה, תיקנתי 🙂