[bws_google_captcha]

לחם כוסמין ללא לישה

מאת נטע ליבנה
לחם כוסמין ללא לישה

כבר מלא זמן שאני רוצה לעלות מתכון ללחם בריא פה בבלוג. בעייני מתכון טוב ללחם זה נכס, וכשהמתכון גם סופר בריא וקל להכנה הוא נכנס לארכיון המתכונים המנצחים שלי.לחם כוסמין ללא לישה

ברור לי שלחם הכי קל לקנות בסופר או אם רוצים להשקיע אז באיזו מאפייה שווה, ותאמינו לי שאני ממש מתנגדת לבזבוז זמן מיותר במטבח. אבל, לחם כוסמין ללא לישה הוא סיפור אחר לגמרי, הוא יותר בריא מכל לחם שתקנו אפילו במאפייה הכי איכותית שיש. שואלים למה? כי בלחם שמכינים בבית אין טיפה של חומרים משמרים, ואתם יודעים בדיוק מה שמתם בפנים והכי חשוב אתם יכולים להחליט על שינוי הטעמים כלומר התוספות ולקבל בכל פעם כיכר ריחנית טרייה וטעימה.לחם כוסמין ללא לישהלחם כוסמין ללא לישה

אז מה כל כך מיוחד בלחם כוסמין הזה? אני אתחיל בזה שמדובר במתכון שמכינים בקערה אחת, וגם אין פה זמן התפחה או התעסקות מיותר בלישה ורידוד. במתכו ןלמטה השתמשתי בקמח כוסמין מלא וקמח מלא אבל אפשר להתמש ב-100% קמח כוסמין והלחם יוצא נהדר גם כן. אני הוספתי ללחם זרעי חמניה, אתם יכולים לוותר עליהם לגמרי, למרות שאני ממש ממליצה לכם לא לעשות זאת כי הזרעים מוסיפים המון טקסטורה ללחם או להחליף אותם באגוזים, חמוציות או תבלינים שאתם אוהבים.לחם כוסמין ללא לישה

בחיי שאתם הולכים להתאהב כי הלחם שמתקבל הוא לא פחות ממושלם! הלחם מאוד דחוס ולי מספיקה פרוסה אחת עם גבינה ועגבניה לארוחת בוקר שמחזיקה אותי שעות, אבל אפשר להכין ממנו סנדוויצ'ים מושלמים גם לעבודה או לילדים לבית הספר.

לחם כוסמין ללא לישה

מספר מנות 1 כיכר

מצרכים

  • 500 גרם מים פושרים 490 מ"ל
  • 2 כפיות שמרים יבשים 7 גרם
  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 200 גרם קמח מלא
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם זרעי חמניה
  • 2 כפות חומץ

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את המים הפושרים והשמרים ומניחים לשמרים לתסוס כחמש דקות.

  2. מוסיפים פנימה את הקמחים, המלח, זרעי החמניה והחומץ ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

  3. משמנים בספריי שמן תבנית מלבנית 25 ס"מ ומפזרים בתחתית שיבולת שועל.

  4. יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומיישרים. מכניסים לתנור קר, מכוונים ל-200 מעלות ואופים 60 דקות.

  5. מצננים היטב לפני שפורסים.

הכנתם לחם כוסמין ללא לישה? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!לחם כוסמין ללא לישה

6 comments
2

בטח יעניין אתכם גם

6 comments

נורה 16 בינואר 2020 - 9:53

היי נטע, אפשר קמח כוסמין וקמח טף ביחד?

Reply
נטע ליבנה 17 בינואר 2020 - 9:03

האמת שמעולם לא עבדתי עם קמח טף אז אני לא יודעת.
אבל אפשר 100% קמח כוסמין

Reply
יונה 19 באפריל 2020 - 16:08

היי, אם יש לי רק קמח כוסמין האם ניתן ואיזו כמות?תודה

Reply
נטע ליבנה 19 באפריל 2020 - 16:40

אין בעיה. זה 500 גרם קמח כוסמין

Reply
גל 20 ביולי 2020 - 9:16

היי, תודה על המתכון, את התוספות שמים לאחר התפיחה של ה 6 שעות או לפני? והאם מומלץ אם ניתן להתפיח יותר מ6 שעות?

Reply
נטע ליבנה 20 ביולי 2020 - 15:07

הי גל,
אין זמן התפחה במתכון. מערבבים ולתנור.
אם את רוצה תוספות אז תוך כדי ערבוב.

Reply

השאר תגובה