השבוע היה השבוע הכי חורפי שאני זוכרת בשנים האחרונות. הגשם ובעיקר הקור גרמו לי לרצות להכנס מתחת לפוך ולא לצאת, והאמת היא שרוב השבוע באמת נשארתי בבית והדלקתי את המזגן למקסימום.
אני לא בן אדם של חורף! זה תמיד נראה כל כך רומנטי וכיפי בסרטים ובחו"ל, אבל בארץ זה הכי ההפך. אנחנו לא ערוכים פה לחורף, הרחוב שלי הוצף, מכוניות צללו למצולות והכי גרוע זה שהבתים פה לא מבודדים מקור ואין חימום מרכזי (לפחות לא בתל אביב), אז לכל החגיגה הצטרפה העובדה שהבית היה קפוא כל הזמן.
קור הוא סיוט בשבילי לא רק בגלל שאני צריכה להתלבש וכל יציאה מהבית זה סיפור, קור גורם לי להיות רעבה כל הזמן. איך שמתחיל החורף אני נכנסת לכוננות רעב או יותר נכון לכוננות בישולים. אני מכינה ירקות אפויים, תבשילים, נזידים כבדים ובעיקר בעיקר מרקים. הקור ממש מקשה עלי לאכול אוכל קר, הוא מוציא לי את החשק לסלטים ומטה את הכף תמיד לטובת אוכל מבושל וחם.
והנה עובדה דיאטטית ומדעית שתיית משקה חם (מרק פטריות זה לגמרי משקה חם ;)) מחממת את מרכז הרעב והשובע במוח, כך שנוצרת תחושת שובע ללפחות עשרים דקות. אז כמו שאתם מבינים מבחינתי מעבר לזה שהמרק פטריות היה סופר טעם, הוא גם השביע אותי למלא זמן.
ועכשיו כמה הערות שכדאי לכם לקרוא לפני שאתם ניגשים להכנת המרק:
– השתמשתי בפטריות שיטאקי ופטריות שחורות מיובשות, אבל אתם ממש יכולים לוותר עליהם, למרות שאני ממליצה שלא כי הן מוסיפות
טקסטורה נהדרת למרק.
– אם אתם בוחרים להתמשמש גם בפטריות מיובשות, אל תוותרו על שלב ההשרייה. פטריות מיובשות דורשות 10 דקות של השרייה במים כדי
שיתרככו, אם תוותרו על שלב זה תקבלו מרק עם פטריות צמיגיות וקשות.
– בגלל שהשתמשתי בפטריות מיובשות נותרו לי "ציר" פיטריות, אם אתם מוותרים על הפטריות המיובשות אפשר להתשמש בציר ירקות. אפשר
גם להמיר רבע מכמות הציר ביין לבן.
– המרק 100% טבעוני ופרווה. השתמשתי בנוזל קוקוס שאפשר להחליף ב-400 מ"ל של חלב סויה או שקדים או אפילו חלב רגיל אם אתם לא
עפים על אוכל טבעוני או פרווה.
מרק פטריות טבעוני
מצרכים
- 100 גרם פיטריות מיובשות אני השתמשתי בשיטאקי ופטריות שחורות
- 500 מ"ל מים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום קצוץ
- 1 גזר גדול קצוץ
- 800 גרם פטריות שמפיניות קצוצות
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות טימין מיובש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 פחית נוזל קוקוס 400 מ"ל
- 2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
הוראות הכנה
-
משרים את הפטריות המיובשות במים לעשר דקות. מסננים את הפטריות ושומרים את המים בצד.
-
מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות או עד שהבצל מתרכך מעט.
-
מוסיפים את הגזר הקצוץ והפטריות לסיר ומבשלים 4-5 דקות כך שהפטריות יגירו נוזלים.
-
מוסיפים פנימה טימין, שום קצוץ וסויה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
-
בנתיים מערבבים בקערית נפרדת חצי מכמות המים וקמח תפו"א ומוסיפים לסיר ביחד עם המים שנותרו מהשריית הפטריות. מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב עד להסמכת המרק.
-
מוסיפים פנימה את נוזל הקוקוס, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
-
טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
הערות
מומלץ להגיש עם פרוסות של לחם שום - פורסים לחם, מורחים במעט שמן ומפזרים מעל אבקת שום ומעט מלח. צולים בתנור בתוכנית גריל עד להזהבה ומגישים עם המרק החם.
3 comments
יצא מעולה!! תודה רבה
מרק מעולה. הכנסתי פנימה גם פטריות שמפיניון (שהיו לי בשפע) וכמעט חיסלתי את הסיר מבלי לשמור לזוגתי.
תודה על המתכון
וואוו, מרק מדהים, פשוט לעשייה, וטעים בטירוף. תודה רבה!