אני לא מאמינה שלקח לי יותר משנה להצטרף לטרנד קפה דלגונה!! כאילו, ראיתי אותו בכל מקום בתקופת הסגר, אבל כל הזמן נראה לי מיותר להשקיע בכוס קפה קר….. אמ אמ אמ עברה שנה, החלטתי לנסות ולשדרג את הטרנד של חלב קר עם קצפת ויש לי רק דבר אחד להגיד לכם, רוצו להכין!!!
וואווו איזה תענוג! נכון לוקח משהו כמו 4 דקות להכין 2 כוסות קפה דלגונה, אבל זה שווה כל שניה של השקעה.
אז מה זה בכלל קפה דלגונה? זה קפה קר על בסיס חלב עם קצף בטעם מוקה מעל. המקור שלו בקוריאה ומסתבר שיש שני סוגים שלו. האחד טבעוני על בסיס חלב צמחי שנקרה בכלל ט-לקונה והשני ד-לגונה, ההבדל בינהם נובע מהאיזורים הצפוניים והדרומיים של קוריאה בו מכינים את הקפה. מה שכן, יש משהו אחד שקבוע בכל קוריאה וזה שמעל לכוס עם חלב קר וקרחונים מניחים שכבה מכובדת של קצף.
בחיי שאין משהו שאני אוהבת יותר מקפה קר, בעיקר בקיץ הלוהט של ישראל. אבל, המחשבה על כוס מלאה של חלב עשתה לי פחות טוב. ולא בגלל הקלוריות, אני פשוט לא בן אדם של חלב. אז כדי להשאר נאמנה למתכון, החלפתי את הקרחונים הרגילים בקרח קפה, שהפך את החלב להפוך קר ומעולה.
אני אוהבת להכין קרחוני קרח ולשמור בפריזר כל עונת הקיץ, זה כיף לקפה דלגונה וגם כתוספת לשייקים שוקולדיים. ממליצה לכם להתחיל להקפיא קפה כקוביות ולהנות מקרח קפה מרענן מתי שבא 🙂
אם אתם טבעונים או רוצים גרסת פרווה אפשר להכין את הקפה על בסיס חלב צמחי והוא יוצא בול ממש אותו דבר וגם סופר טעים.
והנה סרטון עם כל שלבי ההכנה של קפה דלגונה:
@neta.livneקפה קוריאני קר – דלגונה! ##לומדים_עם_טיקטוק ##קיץישראלי ##whippedcoffee ##dalgonacoffee ##foodtrends ##קפהקוריאני ##פוריו ##fypシ
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
קפה דלגונה - קפה קוריאני קר
מצרכים
לקרחונים
- 2 כפיות קפה נמס שאוהבים אפשר גם בטעמים
- 1 - 1/4 כוסות מים
לקצף
- 2 כפות קפה נמס
- 2 כפות סוכר אפשר גם חום
- 2 כפות מים רותחים
לקפה
- 1 ו-1/4 כוסות חלב אפשר צמחי
הוראות הכנה
-
מכינים קפה ומעבירים לתבנית של קרחונים. מבניסים לפריזר ומקפיאים ללפחות 3 שעות.
להכנת הקצף
-
מכניסים לקערה קפה נמס, סוכר ומים רותחים.
-
טורפים עם מטרפה ידנית או מקצף יד חשמלי עד שמתקבל קצף יציב.
מכינים את הדלגונה
-
מכניסים את קרחוני הקפה שהכנו מראש ל-2 כוסות.
-
שופכים 3/4 כוס חלב לכל כוס.
-
מניחים מהקצף מעל לכל כוס.
-
מומלץ לערבב עם קש לפני שלוגמים.