Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

קציצות טונה אפויות

מאת נטע ליבנה
קציצות טונה אפויות

אין על קציצות טונה אפויות!! אמא שלי התחילה להכין אותן לליאו כשהוא התחיל לאכול מוצקים ומאז הן מאסט אצלה בכל פעם שאנחנו משאירים את ליאו לכמה ימים.

בגלל הסגר לא ראינו את ההורים שלי כבר יותר משבועיים. ליאו מתגעגע לסבא וסבתא ולא מפסיק להתקשר אליהם בוואטסאפ ואני מתגעגת להורים שלי וללהשאיר אצלהם את ליאו ללילה. שלא תבינו לא נכון, אני לא מהאמהות שהילד שלהן מטריד אותן. אני מתה עליו והכי אוהבת לבלות איתו ימים שלמים, אבל כבר שבועיים שאני לא מצליחה לעבוד בכלל כי אני צמודה אליו יומם וליל.קציצות טונה אפויות

אין לי מושג מה הולך להיות, כל בוקר אני כמה לחדשות מטורללות אחרות ובינינו מרגיש לי שקצת איבדתי תקווה. אז החלטתי לעשות את מה שאני עושה הכי טוב ולהתרכז בעשיה. החלטתי להשקיע אנרגיה באתר של הדיאטנית ולחזור לפרסם שם פוסטים (משהו שבקושי יוצא לי לעשות לאחרונה), כדי להצליח ולעמוד במשימה שלחתי את עדי וליאו מהבית לשעתיים והתיישבתי לכתוב על תזונה לילדים והחשיבות של חלבונים בתזונה.קציצות טונה אפויות

מפה לשם נהייתי ממש רעבה והחלטתי להכין קציצות טונה אפויות שהן חלבון סופר איכותי ומכילות גם אומגה 3. כבר סיפרתי שהקציצות כל כך מוצלחות שאמא שלי חילקה את המתכון במשפחה ואין בן דוד אחד של ליאו שלא טורף אותן לפחות פעם בשבוע.קציצות טונה אפויות

ואם יש לכם ילדים שהם בררני אכילה ומסרבים לטעום דגים בכל צורה ואופן, יש מצב שקציצות הטונה שפה ישנו את דעתם. אתם עוד פה? תתכוננו למנה החדשה שתהפוך לדיירת קבע במטבח שלכם.

למתכוני קציצות נוספים לחצו פה!


קציצות טונה אפויות

מספר מנות 14 קציצות

מצרכים

  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 3 קופסאות טונה במים מסוננות היטב
  • 1 כף גדושה חרדל
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ¾ כוס פיטרוזיליה וכוסברה קצוצים אפשר גם רק פיטרוזיליה
  • ½ כוס פירורי לחם פאנקו
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • גרידה מלימון שלם
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן לשימון

הוראות הכנה

  1. מרתיחים את תפוח האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך. מצננים ומועכים עם מזלג.

  2. מכניסים את תפו"א המעוך ויתר המרכיבים לקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

  3. בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים 14 קציצות בגודל שווה ומניחים על תבנית אפייה שרופדה בנייר פרגמנט.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 15-20 דקות או עד שהקציצות מתחילות להזהיב.

  5. מצננים מעט ומגישים.

וכמו תמיד, אם הכנתם קציצות טונה אפויות?
אל תשכחו לתייג המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!

3 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

3 comments

Hila 22 באוקטובר 2020 - 14:05

הייי , אם אני משתמשת בטונה בשמן ( כי זה מה שיש בבית ) זה בסדר ? משנה את המתכון ?
כנ"ל לגביי חרדל אם אין מה אפשר לשים במקום ?

Reply
נטע ליבנה 23 באוקטובר 2020 - 15:55

את יכולה טונה בשמן סחוטה היטב.
אני לא חושבת שכדאי לוותר

Reply
מיטל 1 בנובמבר 2020 - 18:32

אין לי תפו"א, האם אפשר ללא?
הכוונה לחרדל צהוב?

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.