Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

רוגלעך שוקולד מושלמים

מאת נטע ליבנה
רוגלעך שוקולד מושלמים

לפני שבוע פרסמתי את התמונה של רוגלעך השוקולד המושלמים באינסטגרם. תוך דקות תיבת ההודעות שלי התמלאתה בבקשות של גולשים למתכון.

האמת היא שהייתי מפרסמת אותו כבר שבוע שעבר, רק שליאו היה חולה ואז גם אבא שלו נדבק, ועל הדרך גם חגגנו לליאו יומולדת שנה…… ובקושי הספקתי לנשום. אז אומנם הספקתי לצלם ולזלול מלא רוגלעכים, אבל לכתוב את המתכון לא ממש יצא 🙁

רוגלעך שוקולד מושלמיםרוגלעך שוקולד מושלמים

החדשות הטובות הן שהיום התחיל שבוע חדש וזו לגמרי סיבה לפרסם את המתכון ולשלוח אתכם לאפות רוגלעך שוקולד. ואם תכינו אותם היום תוכלו לפתוח איתם כל בוקר ליד הקפה או סתם לנשנש בכיף כשבא לכם משהו מתוק וסופר שוקולדי.

וכשאתם מכינים אותם, אל תשכחו לשלוח לי תמונה ולתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

רוגלעך שוקולד מושלמיםרוגלעך שוקולד מושלמים

רוגלעך שוקולד מושלמים

מצרכים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות חלב פושר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית מלח

למילוי

  • 1 כוס קקאו
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים. 

  2. מוסיפים פנימה את הסוכר, החלב, החמאה והביצים ומערבלים 4 דקות.

  3. מוסיפים את המלח ומערבלים לשבע דקות נוספות.

  4. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לנוח במשך 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. מכינים את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.

  6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק.

  7. מורחים את המילוי על חצי מהמלבן לרוחבו. מקפלים את הבצק שנותר כך שיכסה את המילוי.

  8. חותכים את המלבן למשולשים שווה שוקיים. מגלגלים את הרוגלך מהחלק הרחב כלפי החלק השפיצי ומניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהשפיץ כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.

  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  10. מברישים את הרוגלעך עם ביצה טרופה ואופים 20-25 דקות או עד שהרוגלעך מזהיבים.

  11. כשהרוגלעך בתנור מכינים את סירופ הסוכר: ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.

  12. כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להם להתקרר מעט לפני שזוללים.

6 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

6 comments

אפרת 18 באוקטובר 2019 - 15:25

הרוגלך מעולים ברמות!!!!
שאלה – האם אפשר להכין את הבצק בערב ולהכין את הרוגלך רק בצהריים למחרת?
ועוד שאלה – האם יש לך המלצה למילוי קינמון?

Reply
נטע ליבנה 23 באוקטובר 2019 - 8:28

תודה!
אפשר להכין את הבצק בלילה ולהתפיח במקרר בלילה.
למילוי קינמון פשוט מערבבים 1/4 כוס סוכר + 2 כפיות קינמון

Reply
אפרת 4 בנובמבר 2019 - 19:45

נטע, עוד שאלה.
האם אפשר לעשות עם שמן במקום חמאה?

Reply
נטע ליבנה 5 בנובמבר 2019 - 8:21

אפשר אבל המרקם יהייה מעט שונה

Reply
ציפי 23 ביולי 2020 - 13:46

היי נטע – האם החמאה רכה או בטמפ החדר או מומסת.
תודה ציפי

Reply
נטע ליבנה 23 ביולי 2020 - 22:47

טמפ' החדר

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.