[bws_google_captcha]
תבשיל פולי סויה וגזר

אם יש משהו שאני ממש אוהבת לאכול בחורף זה תבשילים. ארוחה שלמה שמבשלים בסיר גדול עם המון ירקות ותבלינים שמשתלבים ביחד ומחממים את הבטן והלב.

רוב הסיכויים שאתם לא מכינים תבשילים עם פולי סויה ביום יום, האמת היא שהפולים הנפלאים לא זוכים לתהילה רבה, וממש חבל שכך. פולי סויה הם מקור נפלא לחלבון, הם טעימים בטרוף ומכינים אותם בקלות ממש כמו כל קיטניה אחרת. כשמבשלים את הפולים מספיק זמן הם הופכים לנימוחים ורכים ממש כמו שעועית יבשה, רק עם טעם עדיין יותר שמשתלב נפלא כמעט עם כל ירק שתוסיפו לו.

הטריק להכנת פולי הסויה הוא להשרות אותם במים לילה שלם ורק אז לבשל בהרבה מים, ממש כמו רוב הקיטניות. הכיף הכי גדול הוא שאתם יכולים להשרות את הפולים, לבשל מראש ולהקפיא. מה שהופך הכנת כל תבשיל פולי סויה למהיר יותר ואפילו מאפשר ספונטניות.

אז מה דעתכם לגוון קצת את אורחות הצהריים שלכם ולנסות להכין תבשיל פולי סויה עם גזר? אתם הולכים להתאהב במנה הזו, גם אם אתם לא טבעונים או צמחונים.

תבשיל פולי סויה עם גזר

זמן הכנה 45 דקות
משך הבישול 50 דקות
זמן השרייה לילה 1 דקה
סה"כ זמן הכנה 1 hour 35 דקות
מספר מנות 4 מנות
קלוריות 287 קק"ל

מצרכים

  • 1 כוס פולי סויה מושרים במים למשך לילה
  • 1 כף שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1 כף ממרח קארי אדום
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח דק

הוראות הכנה

  1. מסננים את פולי הסויה ממי ההשריה, שוטפים היטב, מעבירים לסיר בגודל בינוני ומכסים במים בנדיבות.

  2. מעבירים לכיריים, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20-30 דקות עד שהפולים התרככו. מסננים ומניחים להם להתקרר.

  3. מניחים בסיר בינוני את השמן, השום, הג'ינג'ר וזרעי הכוסברה הטחונים, מעבירים לכיריים ומשחימים על אש בינונית.

  4. מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

  5. מוסיפים פנימה את פולי הסויה והגזר ומערבבים. שופכים פנימה 2 כוסות מים ומוסיפים את התבלינים. מביאים לקתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים עוד 20 דקות.

  6. מגישים חם. אפשר להגיש לצד אורז מאודה.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה