Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
שווארמה טופו טבעונית

שווארמה טופו טבעונית שאפשר להכין כמיל פרפ או לאכול ממש מהמחבת. ארוחת צהריים או ערב שכיף לאכול ומכינים בכלום מאמץ וזמן.

אני אוהבת שווארמה, כל מי שעוקב אחרי באינסטוש יודע שרוב הארוחות שלי בחוץ זה סלט שווארמה. ועדיין להכין שווארמה מבשר אמיתי בבית פשוט לא נראה לי כאופציה אף פעם. שווארמה טופו טבעונית לעומת זאת, יוצא לי להכין לפחות פעם בשבועיים לפעמים אפילו כמה פעמים באותו שבוע.שווארמה טופו טבעונית

אני אוהבת טופו והוא אחד מחומרי הגלם שתמי יש לי במקרר. אני לא חובבנית ורוכשת תמיד גוש של קילו טופו, כן יש כאלה לקנות וזה הרבה יותר זול מלקנות מארזים של 300 גרם ובינינו אם אתם לא רווקים, אז 300 גרם מספיק לכם לארוחה ושליש בקושי. מה גם המתכון הזה מושלם כמיל פרפ אז גם אם תכפילו כמויות ותכינו קילו, תוכלו לשמור במקרר ותהייה לכם ארוחה מוכנה במקרר גם יום אחרי שהכנתם.

הסוד לשווארמה טופו המושלמת הוא החיתוך הדק של בטופו. ויש ליסוד קטן פה, אפשר גם לגרד אם הטופו על פומפיה ויצא טופו לא פחות ממושלם. מה שחשוב זה לתת לשווארמה להיות מספיק זמן במחבת כדי שהטופו יצרב היטב ואפילו יגיע לרמת קריספי, ממש כמו המנה המקורית.

כמה מילים של דיאטנית על היתרונות של שווארמה טופו על פני שווארמה רגילה:
  1. בטופו אין שומן רווי כמו בבשר מהחי, שזה בונוס רציני מבחינתי.
  2. הטופו מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות (שהגוף לא יודע לסנטז לבד וחייב לקבל מהתזונה) ולכן נחשב למקור נהדר לחלבון איכותי מהצומח.
  3. טופו עשיר גם בברזל וסידן, כך שהוא מקורה נהדר לשני אלו בתזונה טבעונית.
  4.  טופו זה טעים ברגע שלומדים להכין אותו כמו שצריך ויכול להיות בסיס לאין ספור מתכונים מוקפצים, ממרחים, סלטים ואפילו עוגות.שווארמה טופו טבעונית

יאלה רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה

שווארמה טופו טבעונית

מספר מנות 2 מנות

מצרכים

  • 500 גרם טופו קשה
  • 1 בצל גדול
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריה
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל, פורסים דק את הפטריות וחותכים את הטופו לרצועות דקות.

  2. מכניסים את הבצל והשמן למחבת גדולה ומטגנים על אש גבוה.

  3. ברגע שהבצל מזהיב מוסיפים פנימה את הפטריות וממשיכים לבשל עד שהן מאדות מעט מנפחן.

  4. מוסיפים את הטופו והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שהתבלינים עוטפים את כל רצועות הטופו.

  5. ממשיכים לבשל עד שהטופו נצלה מכל הצדדים והופך מעט קראנצ'י.

  6. מומלץ להגיש על מציע סלט עם חינה או בפיתה עם טחינה ותוספות שאוהבים.

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.