לפני שבועיים נפגשתי עם אורי שביט המהממת מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשנה האחרונה כמעט ולא יצא לי לעשות שיתופי פעולה עם בלוגרים והפגישה עם אורי הזכירה לי כמה מספק זה להיפגש לשתפ"ים, ויותר מזה כמה זה כיף לבשל ולצלם ביחד.
היה מזג אוויר מושלם וחמים, כזה של אמצע דצמבר בישראל, אבל לנו זה לא הפריעה להתכונן לסופה שתגיעה בקרוב. בגלל שהיינו רק במוד הכנה לחורף, אבל בתכלס לבשנו טישרטים והיה נעים, החלטתי להכין גספצ'ו חם שזה שם מפונפן למרק עגבניות קרמי עם פלפלים צלויים. אורי הכינה נזיד שעועית לבנה, גריסים ועגבניות ואת המתכון תוכלו למצוא פה.
יש לי רק דבר אחד להגיד על הגספצ'יו החם שהכנתי, הוא היה מושלם גם בגירסתו הקרה. אה…. בעצם יש לי עוד משהו, הוא גם כל כך קל להכנה שמאז הספקתי להכין אותו כבר פעמיים. בקיצור אם אתם בעניין של מרקים קרמים, עשירים בטעם ודלים בקלוריות המרק הזה הוא המתכון שלכם לחורף הקרוב או לכל החיים.
אם עדיין לא שכנעתי אתכם להכין מרק עגבניות ופלפלים צלויים, הנה עוד כמה יתרונות תזונתיים שתקבלו אם תאכלו את המרק:
- העגבניות והפלפלים מלאות בויטמיני C ו-A שעוזרים להילחם בתחלואות החורף
- בעגבניות יש כמות גבוה של ליקופן שהוא נוגד חמצון שעוזר לגופנו להילחם בתהליכים סרטניים ומחלות לב וכלי דם
- שמן הזית שמוסיפים למרק מכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות שמסיעות להפחית את רמות הכולסטרול הרע בדם
גספצ'יו חם - מרק עגבניות ופלפלים צלויים
מצרכים
- 800 גרם עגבניות מרוסקות אפשר מקופסת שימורים
- 4 פלפלים אדומים גדולים
- 4 שיני שום
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
שוטפים את הפלפלים ומניחים בתבנית. מכניסים לתנור ואופיםכ-30 דקות או עד שהפלפלים משחירים ומתכווצים.
-
מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון וסוגרים היטב, ככה הפלפלים יתקלפו בקלות בהמשך. נותנים לפלפלים לנוח בשקית כעשר דקות או עד שהם צוננים מספיק כדי לגעת בהם בידיים מבלי להכבות.
-
מקלפים את הפלפלים ומנקים משאריות גרעינים.
-
מעבירים את העגבניות, שום, פלפלים קלויים, שמן זית ותבלינים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם רצוי.
-
מעבירים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית גבוה. מנמיחים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.
-
מומלץ להגיש עם זליף של טחינה ושמן זית.