אני לא יודעת מה איתכם, אבל בחורף פחות בא לי לאכול ירקות טריים, כי קר וכל הזמן בא לי להתחמם.
אין מצב שאני מוותרת על ירקות רק כי קר, אבל גם על תבשילים כבדים לא תמיד בא לי, בטח שלא לארוחת צהריים שאחריה אני חייבת להשאר ערנית. מה שאני ממש אוהבת זה לאפות את הירקות שלי, כך שיש לי מגוון גדול של ירקות בארוחות. אנטיפסטי זה הסלט החורפי שלי ואני מכינה מגשים ענקיים שלו.
לפעמים כשבא לי להשקיע ממש אני מכינה פטריות ממולאות וגם פה בדיוק כמו עם האנטיפסטי אפשר לגוון ולשנות לפי בטעם. כבר יצא לי להכין פטריות ממולאות בארבע גבינות ואפילו בבשר, אבל הפעם החלטתי ללכת על מנת גורמה 😉 פטריות ממולאות גבינת עזים, רוטב מרינרה ותרד מתכון צמחוני מושלם!
זה אולי נשמע סופר מורכב אבל בתכלס זה מתכון שמכינים בפחות מרבע שעה עבודה. ואם ממש בא לכם אתם יכולים גם לדלג על שלב הכנת רוטב המרינרה ולקנות רוטב מוכן.
פתיח מושלם לארוחות חלביות ובינינו שתי פטריות ממולאות וסלט בצד סוגרות ארוחה קלילה וסופר טעימה.
פטריות ממולאות גבינת עזים, רוטב מרינרה ותרד
מצרכים
פטריות
- 10 פיטריות פורטבלו גדולות
- ספריי שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
רוטב מרינרה
- 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית תערובת פרובאנס
תרד
- 1 כפית שמן זית
- 3 שיני שום גדולות קצוצות
- 1 כפית שבבי בצל
- 10 רגלי פטריות פורטבלו קצוצים
- 400 גרם עלי תרד טריים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 גליל גבינת פרומעז או כל גבינת עזים שאתם אוהבים
הוראות הכנה
פיטריות
-
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
בעזרת סכין חדה מסירים את רגלי הפטריות ושומרים בצד.
-
מניחים את הפטריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בשמן זית וממליחים. אופים את הפטריות כ-20 דקות או עד שהן מגירות את הנוזלים החוצה. מוציאים מהתנור ומסירים שאריות נוזלים.
רוטב המרינרה
-
בזמן שהפטריות נצלות בתנור מכניסים למחבת בינונית את כל מצרכי הרוטב. מביאים לרתיחה על אש גבוה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב עוד 7 דקות או עד שרוטב מצטמם מעט.
תרד
-
במחבת בינונית מחממים שמן ושום קצוץ.
-
ברגע שהשום מתחיל להזהיב מוסיפים למחבת את רגלי הפטריות, שבבי הבצל, התרד והתבלינים.
-
מאדים תוך כדי ערבוב עד שהעלים מאבדים את נפחם ומתרככים. מכבים את האש ומצננים מעט.
מרכיבים את הפטריות
-
פורסים את גבינת הפרומעז לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ.
-
מניחים כף מרוטב המרינרה במרכז כל פטריה, מניחים מעל כף של עלי תרד ומעליו פרוסת גבינה.
-
אופים 10-12 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.
-
מגישים חם.