עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן, טבעוניות וללא תוספות של סוכר מעובד!
קמתי בבוקר והחלטתי שאני חייבת להכין עוגיות. לא היה לי חשק להכין שום מתכון שכבר יש בבלוג ורציתי משהו שאוכל להגיש לחבר של ליאו שמגיע אחר הצהריים. אז התחלתי לחשוב על גרסאות ללא גלוטן לעוגיות בריאות שאוכל להגש לילדים בלב שלם.
החלטתי ללכת על עוגיות טבעוניות הכי פשוטות שיש ממרכיבים שיש לי תמיד במזווה. וווווואאאאאווווווו איזה עוגיות היסטריות יצאו. בגדול מדובר בעוגיות שוקולד צ'יפס הכי סטנדרטיות שיש, רק שאין בהן חמאה או סוכר מעובד וגם אפשר להכין אותן ממש בקלות ללא גלוטן. רק שימו לב שיש צליאקים שלא יכולים לאכול שיבולת שועל, אז להם זה לא ממש יתאים, וגם חשוב לבחור בשיבולת שועל ללא גלוטן וללא חשש מזיהום.
אני מפרסמת את המתכון עם הודעת אזהרה, העוגיות האלה באמת מושלמות אבל הן גם קצת מסוכנות כי קשה להפסיק לאכול אותן. בעיני זה סבבה, כי אני מכינה אותן בעיקר לילדים ומבחינתי אם זה לאכול עוגיה שאני הכנתי בבית מרכיבים איכותיים וללא תוספות של סוכר מעובד או להוציע חטיף או ממתק מהסופר. אז שיאכלו כמה עוגיות שבא להן מהמתכון שלי שהוא באמת יותר טוב ויותר איכותי.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן
מצרכים
- 1/2 כוס טחינה או חמאת בוטנים חלקה
- 1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס שיבולת שועל
- 3 כפות קמח שקדים
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
בקערה גדולה טורפים טחינה, מייפל ותמצית וניל.
-
מוסיפים שיבולת שועל, קמח שקדים, מלח וקינמון ומערבבים עד לאיחוד.
-
מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס.
-
בעזרת כף קפיצית לוקחים מהמסה ומניחים בתבנית האפייה.
-
משטחים כל כדור מעט עם היד ואופים 11-13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
-
מצננים מעט לפני שמתחילים לאכול.
-
שומרים בקופסה אטומה על השיש עד שבוע.
7 comments
תקשיבי, כבר יצא לי להכין כמה ורסיות של עוגיות בסגנון הזה ואלה ממש אליפות!! הכי טובות! גם בלי שוקולד צ'יפס
: ) איזה כיף שהיו לי את כל המצרכים! תודה רבה!
הכנתי ויצאו מאוד טעימות. יום אחרי כבר היה קשה ללעוס אותן – ולי את יודעת אם זה בגלל אפיית יתר או שכך המרקם? אני יודעת ששיבולת שועל אמור להיות מרקם כזה אבל לא בטוחה עד כמה..
הן מתקשות אחרי כמה דקות של צינון כבר. וכן יום אחרי עוד קצת אם לא שומרים בצנצנת אטומה. אבל לא יודעת כמה קשות הן היו אם לא יכולת ללעוס אותן בכלל
עוגיות מעולות והכי קלות להכנה! חובה להכפיל כמויות כי זה מתחסל!
יש לי קמח שיבולת שועל או שיבולת שועל דקה אם זה מתאים לעוגיות כמה להשים איזה כמות?
שיבולת שועל דקב באותה כמות של הגסה
האם אפשר להחליף את הטחינה בביצה? רוצה טעם ניטרלי ולא של טחינה/ חמאת בוטנים