עראייס כבר זכה מזמן לתהליה בהיכל הקולינריה הישראלי. לפני כמה שנים הכינו אותו באיזו תוכנית בישול ומאז אפשר למצוא אותו כמעט בכל מסעדה ישראלית שמכבדת את עצמה.
על פניו אין פה איזו המצאה מיוחדת, בשר קבב שמתבשל בתוך פיתה שמנמנה שמושכים בשמן זית וצולים על הגריל, מה כךל כך מיוחד בזה? ומה ההבדל בין עראייס לכל פיתה עם קבב? תשובה פשוטה, הטעם! מיצי הקבב שנוזלים לתוך הבשר החי של הפיתה, מתחממים ומשתלבים לתוכה.
אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים ערייס על המנגל, רק עם פחות לכלוך ועשן. מתבלים את הבשר, ממלאים את הפיתה, מושכים בשמן זית איכותי, מחממים מחבת פסים כבדה על האש מניחים את הפיתות על המחבת ומעל מניחים מחבת נוספת שתמחץ מעט את הפיתות.
מגישים עם טחינה ירוקה, סלט ירקות חתוך גס עם הרבה בצל וסומק. והרי לכם ארוחה סופר ישראלית שמתאימה לכל חגיגה ובעיקר לארוחת יום העצמאות.
עראייס מושלם במחבת
מצרכים
- 3 פיתות
- שמן זית למשיכה
לקבב
- 600 גרם בשר בקר טחון אני מעדיפה נתחים רזים כמו צלעות (מס' 5)
- 1/2 בצל סגול
- 1/2 כוס פיטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית גדושה בהרט
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 חופן אגוזי מלך קצוצים דק
טחינה ירוקה
- 1/2 כוס טחינה אני מעדיפה טחינה אטיופית
- 2-3 שיני שום
- 1/2 צרור פיטרוזיליה
- 3 גבעולי נענע משתמשים רק בעלים שמפרידים מהגבעולים
- 1/2 כוס מים קרים
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון לא חובה אבל נותן פאנצ'יות
הוראות הכנה
-
מניחים את כל המצרכים של הקבב בקערה גדולה ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות רבע שעה.
-
חוצים את הפיתות לרוחבן. ממלאים כל חצי פיתה במילוי הבשר, דואגים שהבשר ימלא היטב את הפיתה ולא ישארו חלקים ריקים.
-
מושכים את הפיתות בשמן זית ומניחים על מחבת פסים שחוממה היטב. אפשר להניח מעל הפיתות מחבת ברזל כבדה לקבלת אפקט צריבה ממש כמו על הגריל. צולים עד שהפיתה מזהיבה, הופכים וצורבים גם את הצד השני.
-
מגישים חם בליווי טחינה ירוקה וסלט ירקות.
מכינים את הטחינה
-
מניחים את כל המצרכים בקערה עמוקה או בקערת בלנדר יד.
-
טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. מתקנים תיבול אם צריך.