לכאורה מדובר במתכון סופר פשוט, מה כבר יש בקונפי שום שדורש פוסט מיוחד בבלוג? אבל אני מתה על קונפי שום ויכולה לחסל צנצנות שלמות שלו. רגע לפני שפותחים את חגיגות יום העצמאות ומתחילים לנפנף על המנגל, ושניה לפני שנגמרת עונת השום זה השמן המושלם להכין לכם כמה צנצנות של קונפי שום מושלם.
לא תאמינו כמה קל להכין קונפי, כל הסיפור הוא לפרק כמה ראשי שום, להניח בשיר עם המון שמן זית ולחמם על אש קטנה. כל כך פשוט וכל כך מרשים.
אני עדיין זוכרת את הקונפי שום המושלם שהגישו ברוטשילד 12 לצד מנת הלחם. היה משהו מרשים במנה הפשוטה. מאז למדתי שאפשר לשדך קונפי שום לסנדוויצ'ים והכי טוב להגיש אותו לצד מנות בשריות כמו עראייס. מבטיחה לכם ששולחן יום העצמאות שלכם יהייה הרבה יותר כיפי עם כמה צנצנות כאלה עליו.
קונפי שום מושלם
מצרכים
- 5 ראשי שום גדולים
- 4-5 גבעולי טימין טריים
- 1/2 כפית מלח גס
- שמן זית לבישול
הוראות הכנה
-
מפרקים את ראשי השום לשיניים. אין צורך לקלף את השום אבל חשוב לנקות את שאריות הקליפה של הראש.
-
מניחים את שיני השום, הטימין והמלח בסיר בינוני.
-
יוצרקים שמן זית, כך שיכסה לגמרי את כל שיני השום.
-
מניחים את הסיר על אש קטנה בינונית. מבשלים את השום במשך לפחות שעה על אש נמוכה או עד שהשיניים רכות ונימוחות.
-
מעבירים את שיני השום למיכלי איחסון, עדיף מזכוכית, ויוצקים מעל את השמן שנשאר בסיר.
-
סוגרים את המיכלים היטב ושומרים במקום מוצל וקריר.
4 comments
יצא מעולה! תודה!
למרות שיש מצב שפעם הבא אקלף את השיניים כדי לחסוך את ההתעסקות לפני המריחה על הלחם..
איזה כיף!!
תודה
היי, זה נראה מפלא. כמה זמן זה נשמר בצנצנת? אפשר לשים במקרר?
על השיש שבועיים שלושה, במקרר לפחות חודש וחצי.
אצלנו זה מתחסל הרבה לפני תאריך התפוגה חחחח