אוזני המן פרווה או טבעוניות מבצק ספידי שלא דורש קירור ותמיד יוצא נהדר! האמת היא שלא תכננתי בכלל לעלות מתכון לאוזני המן כי נראה לי קצת לעוס והמצב והחטופים למי יש סבלנות. אבל ביום שישי הכנתי עם ליאו וילדים בגן אוזני המן וביקשו ממני מתכון וטיפים להכנה עם הילדים והחלטתי שזו בהחלט הזדמנות להכניס ילדים למטבח ולשמח אותם אז אין סיכוי שאני מוותרת על זה.
מדובר בבצק ספידי שאם לא הכרתם עד עכשיו תגידו לא נעים מאוד תעתיקו לדף ותנעצו על המקרר. זה בצק מתמסר שממש קל ונוח למלא ולסגור. הפעם באמת מדובר באוזני המן, אבל אפשר להכין ממנו בוריקיטס, עוגיות, סמבוסק ועוד שלל מאפים שווים. אפשר להכין אותו בגרסה מתוקה כמו שאני הכנתי היום או בגרסה מלוחה (מוותרים על אבקת סוכר ומוסיפים 1 כפית מלח).
ולמה זה מתכון מושלם לילדים? כי בכל שלב התפתחותי יש לילדים כאן מה לעשות. זה יכול להתחיל בלרדד, לקרוץ עיגולים, למלא ויכול להתקדם בהתאם לגיל ומסולות גם להכנה מלאה של הבצק וכל האוזני המן מא' ועד ת'.
ולמי שרוצה לאכול אוזני המןם בלי יסורי מצפון וחריגה מטורפת מתוכנית ירידה במשקל או שמירה אני שמחה לספר לכן שבכל אוזן המן כולל המילוי יש בסך הכל 112 קלוריות!! כן שוקינג ללא ספק אבל מושלם וכיפי כנישנוש פורימי בלי לדחוף יותר מדי קלוריות לכל אוזן.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
אוזני המן פרווה מבצק ספידי
מצרכים
בצק ספידי
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים רותחים
למילוי
- נוטלה/ממרח חלווה/ממרח שוקולד/ממרח תמרים
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערה ומערבבים.
-
ברגע שמתקבלים פיקוקים גדולים מתחילים ללוש עד לקבלת כדור בצק אחיד.
-
מרדדים את הסצק לעלה בעובי של 3-5 מ"מ.
-
קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. את שארית הבצק מכדררים לבצק ומרדדים שוב וקורצים עיגולים עד שנגמר הבצק.
-
מניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח שאוהבים.
-
בעזרת אצבע מרטיבים את שולי העיגול וסוגרים למשולש (ממש כמו בסרטון).
-
מניחים את אוזני ההמן הסגרות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
אופים על 180 מעלות 15-20 דקות או עד שהאוזניים מזהיבות.
-
מצננים מעט לפני ההגשה.
-
שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר.