בוריקטס בריאים מבצק מהיר הכנה שאפשר להכין עם שלל מילויים והם ארוחת ערב מצויינת לקחת איתכם לבריכה, לארוז לפיקניק או להכין לילדים והחברים בפליי דייט
אתמול הלכנו לבריכה אחרי בית ספר, מודה שהיה לי יום מטורף ורגע לפני שנכנסתי למטבח עוד חשבתי שאני פשוט מביאה בורקס מהמאפיה ליד הבית. אבל לא היה לי לב לתת לליאו ולילדים לאכול בורקס מעובד אז הכנתי בוריקטס חמודים מבצק מהיר עם קמח כוסמין וגבינות טובות שהיו לי במקרר.
תקשיבו זה מתכון של כלום ושום דבר, מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה לשים שניה, מרדדים, קורצים, ממלאים ולנור. באמת שזה הגו טו שלי כל פעם שליאו מארח חברים או כשאנחנו יוצאים לפיקניק בלי הודעה מוקדמת בשבת. ואתם לא חייבים בכלל להצמד למילוי שאני הכנתי ויכולים למלא במה שבא לכם, בינונו אספר שגם נוטלה (ביתית) ובננות רצות פה כמאפה מתוק שהילדים ממש אוהבים.
עכשיו ברור שלקנות בורקס או לחמם כזה מהסופר זה הרבה יותר מהיר. אבל אין על להכין בבית גרסה בריאה, מזינה ורזה. בעיקר כשמדובר על בצק ממש מהיר שלא דורש קרור או התפחה. פשוט מכינים אותו וממלאים, מה יותק פשוט מזה.
הפעם הכנתי גרסה של חצי כוסמין 100% מלא וחצי כוסמין לבן, כי זה מה שהיה לי במזווה, אבל בחיי שגם מ-100% כוסמין מלא לבד הבצק יוצא נהדר וכיפי לעבודה. אז אם אתם בעניין של עוד יותר בריא אתם יכולים להכין רק עם כוסמין מלא.
וכן, אפשר להקפיא את הבוריקטס אחרי שהצטננו בשקית זיפ לוק ולהוציא מהפריזר לחימום של עשר דקות לפני ההגשה.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
בוריקטס בריאים מבצק מהיר הכנה
מצרכים
למלית
- 130 גרם צפתית 5%
- 160 גרם גבנ"צ מגורדת
- 125 גרם קוטג'
לבצק
- 1 כוס קמח כוסמין לבן
- 1 כוס קמח כוסמין מלא 100%
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים רותחים
הוראות הכנה
-
מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה ומניחים בצד
-
מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה, כשמתחילים להיווצר גושים לשים עם הידיים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
-
מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 3-5 מ"מ
-
קורצים עיגולים עם בקוטר 8 ס"מ
-
ממלאים כל עיגול בכפית מלית וסוגרים היטב לחצי סהר מהודק
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
-
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום
-
אופים על 180 מעלות, 25-30 דקות או עד שהבוריקטס מזהיבים
-
מצננים מעט ומגישים