את הסופ"ש האחרון ביליתי בסלוניקי!! היה כיף בטרוף וטעים בשגעון. זו הפעם החמישית שלי ביוון, ואין פעם שאני מגיעה למדינה ולא יוצאת עם טעם של עוד. עוד דגים, עוד צזיקי, קינוחים, פאי תרד ועוד ועוד….. הפעם העוד היה לכדורי זוקיני מטוגנים, שמנמנים ובמרקם של עננים שהוגשו בטברנה קטנה של סבא חמוד שהיה לנו ממש קשה לעזוב.
פוסט מסודר עם כל ההמלצות שלי על סלוניקי יעלה בשבוע הבא. אבל עד אז אני חייבת לספר לכם על כדורי הזוקיני, שאפילו עדי שתמיד נמנע מקישואים לא רק הסכים לאכול אלה בלע!! בקיצור מדובר בקציצות שמנמנות שכל טברנה מגישה עם טוויסט קצת אחר, אנחנו התאהבנו דווקא בכדורי זוקיני עם המון פטה ומעט גזר מגורד.
מהרגע שחזרנו הביתה אני חופרת לעדי על זה שהאוכל בסלוניקי היה מושלם. ולמה אין פה טברנה אחת שתציל אותנו מהאוכל שכבר נמאס לנו לאכול ואיפה אני יכולה למצוא כדורי זוקיני בישראל?
אתמול אחרי שסיימתי יום צילומים החלטתי שאני מנסה להכין כדורי זוקיני בדיוק כמו בסלוניקי. רק שבמקום לטגן אותם בשמן עמוק (אחד מהדברים השנואים עלי) אני הולכת לאפות אותם באייר פרייר החדש שלי, אם אין לכם לגמרי אפשר לאפות אותם בתנור (ראו הנחיות בהערות).
עכשיו, אני יכולה להמשיך לחפור לכם אבל באמת שאין צורך. במקום זה אני שולחת אתכם בריצה קלילה לירקן להתארגן על כמה זוקינים, גזר ובצל סגול ולחזור למטבח בדילוגים. אתם הולכים להתאהב בכדורי הזוקיני האלה ולהכין אותם כל הקיץ, אפילו בפסח כי הם לגמרי נכנסות לקטגוריית כשל"פ.
רוצו להכין אותם ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
כדורי זוקיני בדיוק כמו בסלוניקי
מצרכים
- 450 גרם זוקינים או קישואים כ-3 זוקיני בינונייים
- 2 כפיות מלח גס
- 1 גזר בינוני
- 1/2 כוס פיטרוזליה קצוצה דק
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1/2 כוס קמח מצה אפשר גם קוואקר או פירורי לחם
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
-
מגרדים את הזוקיני על פומפיה. מניחים במסננת ומפזרים מעל מלח גס, מערבבים עם הידיים ומניחים להגיר נוזלים כחצי שעה.
-
מעבירים את הזוקיני המגורד למגבת וסוחטים היטב עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה.
-
מגרדים גזר על החלק הדק של הפומפיה.
-
מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב, אפשר גם ללוש עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
יוצרים 16 כדורים בגודל של כדור פינגפונג ומניחים בסלסלת טיגון של האיירפרייר.
-
מטגנים 15 דקות על 200 מעלות.
-
מגישים לצד צזיקי.
הערות
אם אין לכם אייר פרייר אתם לגמרי יכולים לאפות את הכדורים.
מה שחשוב זה לכדרר אותם עם ידיים משומנות, ולאפות על 200 מעלות 15-20 דקות או עד שהכדורים משחימים.
2 comments
ננסה
היי אפשר לוותר על הגבינה?