אנחנו ביום התשעי לבידוד ושמתי לב שכולנו כל היום מתעסקים באוכל. סיבוב קטן באינסטוש או בפייס מעיד שכל עם ישראל עסוק בחיפוש אחרי מתכונים ואוכל.
נו ברור שהשעמום גורם לכולנו (כן כן גם לי) לחשוב שאולי נשנוש קטן יעזור. המטבח נהיה מקום מפלט שמספק כמה רגעים של בריחה ממציאות בלתי נתפסת. כך שבלי לשים לב כולנו זזים הרבה פחות ואוכלים הרבה יותר! כן, גם מי שמצליח לשמור בימים רגילים נופל למלכודת השעמום.
אני פה לספר לכם שהקורונה תעבור (בע"ה), אבל התחת ישאר איתנו, וממש רגע לפני שמתחילה עונת הביקיני. לא חבל? וגם אם אתם הורים לילדים והתחת כבר לא ממש מפריעה לכם, בטוח שבא לכם שהילדים יאכלו יותר בריא ומזין ופחות שטויות וחטיפים.
אז הבוקר, אחרי שהבנתי שדי ואי אפשר יותר להכין עוגות ומאפים. אחרי שהחלפתי בגדים והסתכלתי במראה, החלטתי שזהו חייבים להתרגל לשגרה החדשה שנכפתה עלינו ושהבידוד הוא לא בדיוק חופשה ואין שום סיבה שנסיים אותו עם משקל עודף. בגלל שההחלטה שלי היא בין מהממת ללא ישימה עם פעוט בן שנתיים…. החלטתי שמהיום ועד סוף הבידוד אני וליאו נבלה 20 דקות ביחד במטבח, 20 דקות שבהן נלמד לערבב, לשפוך לקערה ובגדול נעבוד על מוטוריקה עדינה, תוך כדי שאנחנו מבשלים או אופים מתכון בריא.
הבננות שעמדו להיזרק שכו ביחס מועדף והפכו למיני מאפינס בננה מושלמים! מכינים אותם בקערה אחת ובפחות מ-5 דקות עבודה. תאמינו לי שאפילו ילד בן שנתיים יכול להכין אותם עם קצת עזרה מההורים 😉 והכי כיף הם 100% טבעונים, בלי טיפת קמח, טעימים ויש בכל מיני מאפין בננה רק 52 קלוריות!!
וזה הזמן לשאול אם בא לכם שאכין מדריך מקיף על מה אפשר לעשות עם הקטנטנים במטבח ואחלק לקבוצות גיל. חשבתי מזמן לעשות ונראה לי שעכשיו זה משהו שכולם יהנו ממנו, מה אתם אומרים?
מיני מאפינס בננה בלי טיפת קמח
מצרכים
- 3 בננות בשלות מעוכות
- 1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס קמח (אבקת) שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית שקעי מיני מאפין.
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה.
-
בעזרת כפית יוצקים מהבלילה לתבנית השקעים. ממלאים כל שקע עד 3/4 גובהו.
-
אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינים מזהיבים.
-
מצננים היטב לפני שמחלצים מתבנית השקעים.
-
שומרים בקופסא סגורה או שקית זיפ לוק במקרר. נשמר עד 4 ימים.
רוצים עוד מתכונים שילדים אוהבים? לחצו פה!
6 comments
היי נטע
אפשר לשים סילאן במקום סוכר וכמה?
וגם – אפשר לעשות בתור עוגה ? אם כן באיזו תבנית?
לצערי אי אפשר להחליף את הסוכר יש לו תפקיד בייצוב המאפינים.
וכן אפשר לאפות כעוגה, אני מאמינה שאינגליש קייק אחד. שימי לב שזמן האפייה יתארך מעט
הי נטע אם אני לא רוצה סוכר אפשר להשתמש בתחליף סוכר סוויטנגו ?
מעולם לא ניסיתי להשתמש אז אני לא יודעת איך מתנהג באפייה
היי
מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים ?
שקדיה יעבוד פה טוב