[bws_google_captcha]
מתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחור

מתכון פוקצ'ה הוא מאסט בספר המתכונים של כל חובב אפייה. ואם אפשר לאפות פוקצ'ה קצת יותר בריאה זה בכלל להיט היסטרי.

כמעט שבועיים עברו מאז נכנסה המדינה לבידוד חברתי. המצב החדש מרגיש הזוי ולא אמיתי ומביא את רובנו לבלות יותר זמן במטבח. אני מקבלת הודעות מעוקבים ומטופלים שמתלוננים שכח הרצון שלהם לא עומד במבחן.מתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחור
באמת שגם אני ניסתי לצמצם את השהות במטבח. רק שעם ילד ובן זוג שדורשים שלוש ארוחות ביום, המטבח הפך למקום הכי תוסס בבית. אני משתדלת לבשל רק ארוחות בריאות, חותכת סלט לפחות פעמיים ביום ופורסת פירות טריים בין לבין. מתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחורמתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחור

הבוקר הגיע משלוח של ירקות טריים מכרמלה. ברגע שפתחתי את החבילה וראיתי את שיני השום השחור של חברת Eravital, ידעתי בדיוק מה אני הולכת להכין איתם! אני כבר רוצה לפרסם מתכון פוקצ'ה המון זמן ופשוט לא יוצא לי להגיע לזה, אז הנה משהו טוב שיצא מבידוד הקורנה. סוף סוף אני זוכה להכין מתכון פוקצ'ה ולהתנסות בשום שחור שעד עכשיו רק שמעתי עליו.מתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחורמתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחור

ומה כל כך מיוחד בשום השחור?

– שום שחור הוא בעצם שום לבן שעבר תהליך יישון והתססה מבוקרת במשך 90 ימים.

– תהליכי הישון וההתססה הופכים את שיני השום למתוקים ורכים יותר. הם גם מנטרלים את הריח החזק והאופייני שיש לשיני שום רגילות.

– בנוסף התהליכים שעוברות שיני השום גורמות לעלייה בריכוז התרכובות הבריאות שבשום. שום שחור מכיל כמות גבוה מאוד של נוגדי חמצון ונוגדי דלקת. מתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחור

אני יודעת שהשימוש בשום שחור נפוץ מאוד במזרח הרחוק, אך עד כה לא יצא לי לטעום אותו או להתנסות איתו במטבח. בשנים האחרונות הוא הפך בן בית בכל מסעדה נחשבת, ויש שמנשנשים אותו כחטיף סופר פוד יוקרתי, מה שעשה לי עוד יותר חשק לשחק איתו בבית.

אחרי ניסוי סופר מוצלח עם מתכון הפוקצ'ה, אני ממש ממש ממליצה לכם לנסות אותו! ומחכה בעצמי לבדוק איך אבקת השום השחור משתלבת במתכונים.

עוד משהו לפני שאתם רצים למטבח אם אין לכם שום שחור הפוקצ'ה תהיה טעימה גם עם שיני שום רגילות. ורגע לפני שאתם שואלים, אם אין לכם קמח שיפון בבית, אתם יכולים להחליף אותו בקמח כוסמין או קמח רגיל.

למתכוני מאפים נוספים לחצו פה!

מתכון פוקצ'ה

מצרכים

לפוקצ'ה

  • 200 גרם קמח שיפון
  • 200 גרם קמח לחם
  • 1 ו-1/4 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 250 מ"ל מים פושרים

תוספות מומלצות

  • 9-12 שיני שום שחור
  • 2 גבעולי רוזמרין טריים מפורקים לעלים
  • 2-3 גבעולי טימין מפורקים לעלים
  • 1 כפית מלח גס
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. בקערה עם וו לישה מעבדים את הקמחים, שמרים, מלח ושמן זית.

  2. מוסיפים את המים וממשיכים ללוש עוד 10 דקות. שימו לב שהבצק שמתקבל מעט קשיח.

  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מגבת ומניחים לבצק לנוח 20 דקות.

  4. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת בגודל 25X30 ס"מ.

  5. מכסים בניילון נצמד ומעליו מגבת ומניחים לתפיחה נוספת של כשעה או עד שהבצק מכפיל את גודלו.

  6. מחממים תנור ל-220 מעלות.

  7. בעזרת אצבע משומנת יוצרים גומות בבצק. משפריצים/יוצקים מעט שמן זית מעל לבצק, מפזרים את התוספות ומלח גס ואופים כ-20 דקות או עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

  8. מצננים מעט לפני שמגישים.

הפוסט נכתב בשיתוף כרמלה ו-ERAVITAL.מתכון פוקצ'ה עם קמח שיפון ושום שחור

וכמו תמיד, אם הכנתם את מתכון הפוקאצ'ה? אל תשכחו לתייג המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה