אני לא אוהבת מכבסות מילים, אבל מאז שליאו מבין כל דבר ובא בדרישות אני מתגמשת בנושא. נגיד בחיים לא הייתי קוראת לתמר ממולא בחמאת אגוזים, בייגלה, פקאנים וציפוי שוקולד ממתק תמרים בריא כמו שאין סיכוי בעולם שהייתי קוראת לכדורי תמרים סוכריות על מקל.
והנה נהייתי אמא וזה מאוד הגיוני לי שתמר ממולא ומצופה בשוקולדהופך ל"ממתק תמרים בריא".
שלא תתבלבלו, לא מדובר פה במתכון דל קלוריות. להפך, מדובר בממתק דחוס תזונתית ועשיר בסיבים תזונתיים, שומנים חד בלתי רוויום וגם לא מעט קלוריות. אבל, הוא טעים ממש וכשמכינים אותו בבית אפשר להגיש אותו לילדים ואפילו למבוגרים בלב שלם שזה באמת "ממתק בריא".
לוקח פחות מחמש דקות להכין ממתק תמרים בריא ואם לא תחסלו אותו באותו היום ותאחסנו במקרר, תוכלו להנות ממנו כנשנוש כיפי ליד הקפה בכל שעה.
ומה חושבת הדיאטנית שבי על ממתק תמרים בריא?
– תמרים הם אחד מ"ממתקי" הטבע שאני הכי אוהבת, הם עשירים בוויטמינים מקבוצה B, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
– בזכות הסיבים התזונתיים שבתמרים, רמות הסוכר בדם עולות לאט יותר ואנחנו נשארים שבעים ליותר זמן מאשר אם היינו אוכלים כל ממתק
אחר.
– תמרים מכילים מעט מאוד נתרן (מלח) והרבה אשלגן שדרוש לגוף כדי לשמור על רמות לחץ דם תקינות.
– חמאת האגוזים שב"ממתק" מספקת שומנים חד-בלתי רוויים שחיונים לתפקוד הגוף ועשויים להוריד רמות של LDL (הכולסטרול ה"רע")
– מילה אחת על השוקולד, השתמשתי בשוקולד מריר 60% מוצקי קקאו. בקרוב יעלה פוסט על איך בוחרים שוקולד איכותי, עד אז חשוב לי לבקש מכם לבחור בשוקולד שהמרכיב הראשון ברשימת המרכיבים שלו הוא עיסת קקאו ולא סוכר. זה הפתיע גם אותי, אבל המון שוקולדים מרירים שאמורים להיות בריאים מכילים כמויות גדולות של סוכר.
@neta.livneממתק תמרים בריא שמכינים בשלוש דקות! ##dates ##טבעוני ##מתכון##מתכוןבריא ##foryou ##dates ##healthycand ##מתכון ##לומדים_עם_טיקטוק
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
ממתק תמרים בריא
מצרכים
- 12 תמרי מהג'ול מגולענים
- 1/4 כוס חמאת אגוזים אפשר כל חמאת אגוזים שאוהבים
- 12 בייגלכים
- 8 פקאנים שבורים
- 50 גרם שוקולד
- 1/2 כפית שמן קנולה
הוראות הכנה
-
מניחים את התמרים, כך שהחלק הפתוח שלהם פונה למעלה, בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט
-
ממלאים כל תמר בחצי כפית חמאת אגוזים
-
מניחים מעל לחמאת האגוזים בייגלה אחד ומעל שברי פקאנים
-
מעבירים את התבנית לפריזר
-
בנתיים מכינים את השוקולד: ממיסים בקערה שוקולד ושמן במיקרו עד לקבלת שוקולד חלק ונוצץ
-
מוציאים את התבנית מהפריזר ומכסים כל תמר בכפית שוקולד מומס
-
מחזירים לפריזר רק עד שהשוקולד מתייצב ומגישים
-
שומרים בקופסה אטומה במקרר