Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

מקלות טונה אפויים – פינגר פוד מושלם

מאת נטע ליבנה
מקלות טונה אפויים - פינגר פוד מושלם

מקלות טונה אפויים – פינגר פוד מושלם לתינוקות שגם ילדים ומבוגרים אוהבים

אני כל הזמן מנסה לגוון ולשנות את האוכל שאני מגישה ללני. לביבות ירק, קציצות בקר רכות, שלוליות גבינה וירקות ופירות מכל סוג ובכל צורת הגשה אפשרית. בגלל הניסיון לגוון ולחשוף אותה לכמה שיותר מזונות התחלתי להכין בחודש האחרות קציצות טונה. רק מה הבעיה שהן תמיד עגולות ואז אני צריכה ללהתעסק איתן ולחתוך כדי שהיא תוכל לאחוז בהן בנוחות.מקלות טונה אפויים - פינגר פוד מושלם

אז החלטתי שעם כל הכבוד, אין לי זמן לזה יותר והגיע הזמן להכין את הקציצות באופן יותר נגיש ליד הקטנטונת שלה. וכך נולדו להם מקלות טונה אפויים. שהם בעצם קציצות טונה שגודל מושלם ליד של לני ושל תינוקים בכלל. ההכנה סופר פשוטה ואת גודל המקל אתם יכולים להתאים לפעוט בהתאם ליכולת שלו.מקלות טונה אפויים - פינגר פוד מושלם

ולמה טונה אתם שואלים, כי אני אוהבת להובסיף דגים לתפריט השבועי ולא תמיד יש לי זמן לקפוץ לדייג ולהביא דגים טריים. תוסיפו לזה את העובדה שמחיר הדגים נהייה אסטרונומי ורבע מכל מה שאני מגישה ללני מוצא את עצמו זרוק על הריצפה, זה רק הגיוני להכין קציצות מטונה בקופסא ולא לבזבז הון על דג טרי שיזרק בסוף.

עוד בונוס זה שתמיד יש לי קופסאות טונה במזווה, כי הן פתתרון נהדר לארוחת ערב עשירה בחלבון לליאו כשאין לי זמן לבשל ממש. ואם יש לי זמן, אני יכולה להכין קציצות או מקלות טונה מתי שמתחשק בלי להתכונן לזה מראש או ללכת לעשות קניות במיוחד.

טונה היא מקור מצוין לחבלון איכותי מהחי. אני משתמשת בטונה במים שעשירה באומגה 3 שנספג היטב ודלה בנתרן שיש בטונה בשמן.

יאלה לכו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

מקלות טונה אפויים - פינגר פוד מושלם

מספר מנות 17 מקלות טונה

מצרכים

  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 2 קופסאות טונה במים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 30 גרם פירורי לחם
  • ספריי שמן

הוראות הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים ומבשלים במים עם מלח עד לריכוך.

  2. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומועכים לפירה בעזרת מזלג.

  3. מוסיפים את הטונה ומועכים היטב ביחד עד שכל הטונה מתפוררת ממש.

  4. מוסיפים כל המרכיבים למעט פירורי הלחם ומערבבים היטב.

  5. בעזרת כף וידיים מעט רטובות יוצרים 17 מקלות טונה.

  6. מעבירים כל מקל לצלחת עם פרורי הלחם ומצפים מכל הצדדים.

  7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשפריצים מעט שמן.

  8. אופים על 180 מעלות 20-25 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.

  9. מצננים היטב ומגישים.

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.