סלט קייל, תפוחים ורימון – קראנצ'י, עשיר בויטמין K ונוגדי חמצון וטעים בשגעון!
אני יודעת שהסלטים רק מקשטים את שולחן החג, אבל מבחינתי סלט טוב ומנת דג סוגרות לי את פינת ארוחת הערב בחג. זה לא בקטע דיאטטי זה בקטע של בואו כמה כבר אפשר לתקוע באורחת ערב שמתחילה כל כך מאוחר?
אז מבחינתי הסלטים הם לגמרי המיין איבנט ואני זו שמכינה אותם לרוב,ף אז אני תמיד מנסה להביא איזה קטע חדש ומרענן. והפעם סלט פרשי וקראנצ'י של קייל שעבר מסאג' בשמן זית טוב ולו הוספתי גרעיני רימון, פקאנים קלויים, בצל ירוק, תפוחי עץ ורוטב אלוהי. בחיי שאין סיבה לחכות לערב חג כדי להכין את הסלט הזה, הוא כל כך פרשי וכיפי לבראנצ'ים ולסתם ארוחות ערב מושקעות.
הקטע הוא שלא כולם אוהבים קייל ולמה זה? כי לא כולם יודעים להכין קייל. וכן, אני יודעת שמדוב בעלה ירוק, אבל אם אתם לא ממסאג'ים לו את החיים עם קצת שמן זית, הקייל יהייה קשה, סיבי וממש לא טעים. אז אומנם זו השקעה של עוד שתי דקות בסלט, אבל היא לגמרי עושה את ההבדל בין סלט כיפי שיקצור מחמאות לבין סלט שישאר בקערה ואף אחד לא יבין.
ובגלל שמדובר בסלט, אני מדגישה שיש לו גם המון יתרונות בריאותייים. עלי הקייל עשירים בויטמין K שחשוב לגוף בכרישת דם ובניית עצם, הם גם עשירים בסיבים תזונתיים שעושים לנו מסאג' למערכת העיכול ומסייעים בעבודת העיכול של ארוחת החג הכבדה.
אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
סלט קייל, תפוחים ורימון
מצרכים
- 1 חבילה עלי קייל
- 1 כף שמן זית
- 1 תפוח עץ אדום גדול, פרוס דק
- 1 כוס גרעיני רימון
- 1/2 כוס פקאנים קלויים
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
לרוטב:
- 3 כפות חומץ תפוחים
- 2 כפות מייפל טבעי או דבש
- 2 כפות חרדל דיג'ון
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
-
מפרידים את עלי הקייל מהגבעול וקורעים לחתיכות קטנות.
-
משמנים את עלי הקייל ועם הידיים עושים לעלים מסאג' טוב עד שהם מתרככים, ומניחים בצד.
-
מוסיפים תפוח עץ פרוס דק, ריימונים, פקאנים קלויים ובצל ירוק.
-
מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת קטנה, סוגרים ומשקשקים היטב עד לאיחוד כל המרכיבים.
-
שופכים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה, מערבבים ומגישים.