אחרי הרבה בקשות, ישבתי וכתבתי את המתכון לעוגיות קוואקר שליאו ואני מכינים לפחות פעם בשבוע. אתם אולי מכירים אותן כעוגיות דינוזאורים שמככבות אצלי בסטוריז באינסטוש. עוגיות קוואקר ממכרות שכיף להכין עם הילדים ואפשר לתת להם לאכול עם מצפון שקט כי בתכלס מדובר בדייסת קוואקר אפוייה בצורת עוגייה שאוהבים.
הרעיון עלה לי לפני כמה חודשים, ליאו ביקש פיצה לארוחת ערב רק שניגמר לי כל הקמח בבית, אז טחנתי בנינג'ה קוואקר לקמח. התקבל בצק קריספי ומושלם שליאו התעקש כל הזמן לקרוא לו עוגייה. לקח לי בדיוק יום להוסיף למתכון הרגיל של בצק הפיצה שלי קצת סוכר וקינמון ולהפוך אותו לעוגייה בריאה.
ברור שמאותו רגע הכנתי את עוגיות הקוואקר עם ליאו מלא פעמים!! כל פעם שיניתי קצת ועשיתי ניסיונות עד שהתקבל מתכון מדוייק. זה אחד המתכונים שאני וליאו מכינים הכי הרבה במטבח, גם כי הוא בריא ובעיקר בגלל שזה עוזר לו לפתח מיומנויות מוטוריות חשובות בזמן שהוא לש, מרדד, קורץ עוגיות ומעביר אותן לתבנית.
אצלנו בבית יש מיני אובססיה לדינוזאורים ובגלל זה העוגיות בצורת דינוזאורים וגם כל דבר אחר שמכינים בתבנית כמובן. אבל אתם יכולים להכין עוגיות בכל צורה שאתם או הילדים אוהבים, העוגיות טעימות גם כשחותכים אותן לצורת עיגול. אם גם לכם בא חותכני דינוזאורים מושלמים, אני הזמנתי את שלי מאלי אקספרס ואני משאירה לכם קישורים אליהם פה- חותכני דינוזאורים גדולים וחותכני דינוזאורים בינוניים.
עכשיו כמה מילים מהדיאטנית:
– אני לא סתם אומרת שעוגיות הקוואקר טובות, אני מכינה אותן מקוואקר שאני טוחנת בנינג'ה או בבלנדר חזק וכך מקבלת את כל היתרונות של הדגן המלא שבשיבולת השועל.
– בקוואקר יש ויטמינים מקבוצת B, ואת המינראלים זרחן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, סידן, אבץ ונחושת.
– ברור שעוגיות קוואקר שמכינים מיוגורט וקוואקר עדיפות על כל עוגיה אחרת שתכינו או תקנו לילדים (וגם למבוגרים). ובגלל שהן כל כך מזינות הן לגמרי יכולות להיות עוגיות שמגישים לילדים לארוחת בוקר.
– עוגיות קוואקר יכולות להיות מושלמות גם לצליאקים, רק שימו לב שאתם קונים את הקוואקר שרשום עליו נטול גלוטן.
עוד משהו קטן לגבי העוגיות, כשאתם טוחנים את הקמח אני ממליצה להוסיף עוד 2 כפות קוואקר לבלנדר לפני שטוחנים. לפני שמוסיפים את הקמח לבצק העוגיות מוציאים 2 כפות קמח ושומרים בצד לקימוח המשטח בזמן האפייה.
עוגיות קוואקר מושלמות שילדים אוהבים
מצרכים
- 190 גרם קוואקר
- 200 מ"ל יוגורט 1.7%
- 2-4 כפות סוכר תלוי כמה אתם אוהבים מתוק
- 2 כפות שמן
- 1 ו-1/2 כפיות קינמון
הוראות הכנה
-
טוחנים את הקוואקר במעבד מזון חזק.
-
מכניסים לקערה את הקמח, יוגורט, שמן, סוכר וקינמון.
-
מערבבים עם כף עד שמתחיל להתאחד ואז עוברים ללישה עד שנוצר כדור בצק אחיד וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי אפשר להוסיף 1-3 כפות קמח.
-
מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את כדור הבצק ומשטחים לדיסק. מפזרים מעט קמח מעל ומרדדי לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
-
קורצים עוגיות בצורה שאוהבים.
-
את השאריות מגלגלים לכדור ומרדדים שוב, קורצים עוגיות וחוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק.
-
מעבירים את העוגיות לתנור ואופים על 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
-
מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסה אטומה על השיש.
הערות
חשוב למדוד את כמות הקוואקר במשקל ולא בכוסות.
מומלץ לטחון עוד 2 כפות קוואקר כשמכינים את הקמח, התוספת תשמש אותנו לקימוח משטח העבודה בזמן הרידוד.
*הפוסט בשיתוף קוואקר
14 comments
איזה עוגיות מושלמות! עשית לי חשק לנסות ♥ ואהבתי את הרעיון של קמח מקוואקר.
ואני אוהבת אותך ♥♥
היי במידה ואני לא אוכל מוצרי חלב אפשר לשים קרם קוקוס במקום היוגורט או אי, אופציה אחרת קיימת?
אפשר לשים כל יוגורט טבעוני נייטרלי.
לא יודעת איך יצא עם קרם קוקוס
תודה! כמה קמח קוואקר זה בכוסות?
לחלוטין לא הצליח לי?
הכפלתי כמות ויצא ממש לא בכיוון של בצק לרידוד
מאוד מוזר
הי,
רוצים להכין לפורים..
מה עדיף, שיבולת שועל עבה או דקה?
תודה!
זה לא ממש משנה כי טוחנים אותו לקמח
נשמע גאוני!!!
אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל במקום הקוואקר?
אפשר קמח שיבולת שועל במקום הקוואקר? וכמה זה בכוסות? (למי שאין משקל)
כן אפשר.
זה 2 כוסות פחות כף
איזה מתכון נהדר,
האם בסוכר יש אפשרות לסוכר חום? 🙂
העוגיות יוצאות יבשות ולא לעיסות, יכול להיות שחסר ביצים או אבקת אפייה?