אני משוגעת על עוגות שוקולד פאדג'יות עם טעמים עמוקים. כאלה שמכינים משוקולד מריר איכותי ובלי יותר מדי סוכר. אני תמיד אבחר בעוגת שוקולד על פני כל קינוח אחר, ובינינו אני גם עפה על עוגת יומולדת פושטיות, שמכינים בימי הולדת של ילדים.
לפני כמה שבועות התחשק לי משהו מתוק, רגע לפני שהתחלתי לערבב מצרכים גיליתי שאין לי טיפת קמח בבית. היה יום גשום ולא היה סיכוי שאצא מהבית, גם לא בשביל לספק את הצורך במתוק. שניה וחצי של באסה הובילו אותי להכין מתכון ישן ומוכר, כזה שהכנתי כבר עשרות פעמים ואף פעם לא אכזב, והכי חשוב לא צריך קמח בשביל להכין אותו.
העדר הקמח במתכון הופך את העוגה מושלמת לפסח, אז החלטתי שזה בדיוק הזמן לצלם אותה ולפרסם בבלוג. קבלו אותה עוגת שוקולד פאדג'ית בלי טיפת קמח! עם נגיעות של קפה ומרקם סופר פאדג'י, שכיף להכין כשמארחים או סתם כפינוק מתוק למשפחה.
באמת שזו הולכת להיות אחת העוגות הכי קלות ופשוטות שתכינו בחג הקרוב. כל מה שצריך לעשות זה להמיס שוקולד וחמאה, להקציף חלבונים עם סוכר ולקפל אחד לתוך השני. והיא גם מושלמת לצליאקים.
עוגץ שוקולד פאדג'ית בלי טיפת קמח
מצרכים
- 160 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
- 25 גרם חמאה
- 2 כפיות גדושות קפה נמס לא חייבים
- 3 חלבוני ביצה XL
- 1 קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר
- אבקת קקאו לקישוט
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, בין לבין מערבבים עד שנוצר רוטב מבריק, מוסיפים פנימה את הקפה ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר.
-
בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצה וקורט המלח.
-
ברגע שמתחילות להיווצר תלוליות לבנות מוסיפים את הסוכר לאט לאט. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאוד.
-
מקפלים את תערובת השוקולד אל הקצף, מערבבים עד לקבלת בלילב אחידה.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ ואופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת והחלק העליון שלה מתקשה.
-
מצננים היטב, מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.
6 comments
היי נטע…
האם הגיוני שהעוגה ללא החלמונים?
בהמשך לתגובה הקודמת…באינסטגרם כן השתמשת בסרטון בחלמונים….
תודה?
הי, החלמונים רק בתמונה. הם לא נכנסים לעוגה עצמה <3
♥️♥️♥️
היי נטע, אפשר להפוך את המתכון לפרווה בהחלפת החמאה בשמן קוקוס? אם כן, באותה כמות?
וכמה גרם סוכר זה חצי כוס ?(אין לי כוסות מדידה רק משקל)
תודה!
אפשר אבל יהייה טעם חזק של קוקוס, אז אני הייתי מעדיפה נטורינה. וזה בדיוק באותה כמות גם השמן קוקוס וגם הנטורינה.
1/2 כוס סוכר = 100 גרם סוכר.
מחכה לתמונה 🙂