[bws_google_captcha]
צ'יפס קייל

אחרי כל משלוחי המנות, הממתקים והאלכוהול שהיו בפורים, הגיע הזמן לאזן. אבל למה לאכול סתם סלט כשאפשר להוסיף לו צ'יפס קייל קראנצ'ים וטעימים שישדרגו אותו פלאים.

צ'יפס קייל

קייל הוא בעצם כרוב על, ששיך למשפחת המצליבים. בשנים האחרונות הוא אחד הטרנדים היותר בולטים בעולם הבריאות, והמון סלבים ושוחרי בריאות בכלל מספרים איך הם נהנים להוסיף קייל לשייק הבוקר שלהם או לסלט. העלים הירוקים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראלים.

אם לומר את האמת אני לא משתגעת על קייל בצורתו הטרייה, הוא קצת מריר לי. אבל ברגע שגיליתי שאפשר להכין ממנו צ'יפס בתנור התאהבתי. ההכנה פשוטה וסופר מהירה, אפשר להשתגע עם התיבול לפי המצב רוח, והמחיר הקלורי זול ממש.

צ'יפס קיילצ'יפס קיילצ'יפס קייל

מה שחשוב לזכור כשמכינים צ'יפס קייל בתנור זה לשטח את העלים המתובלים על תבנית האפייה. אם לא תשתחו את העלים בשכבה אחידה, תקבלו צ'יפס פריך בשכבה העליונה ועלים מדלדלים מתחתם. לא חייבים לאכול את הצ'יפס ישר מהתנור, הוא טעים גם קר ומושלם לנישנוש דל קלוריות מול הטלויזיה.

צ'יפס קייל

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 20 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות

מצרכים

  • 1 חבילה עלי קייל טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס

תבלינים לבחירה

  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה.

  2. שוטפים את עלי הקייל, מנערים ומייבשים על מגבת נייר.

  3. קורעים את העלים לפיסות ומסירים גבעולים קשים. 

  4. מעבירים את העלים לקערה גדולה, שופכים מעל שמן, מלח ותבלינים ומערבבים היטב בעזרת הידיים.

  5. מניחים את העלים בתבניות האפייה, חשוב לשים לב שהעלים לא יגעו זה בזה על מנת שישחימו בצדדים.

  6. אופים כ-20 דקות או עד שעלי הקייל משחימים והופכים קריספיים.

  7. מוצאים את התבניות מהתנור ומקררים מעט לפני שמגישים. את הצ'יפס שנותר ניתן לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך יומיים נוספים.

הכנתם צ'יפס קייל בבית? אל תשכחו לשלוח לי תמונה באינסטוש ולתייג#המטבחשלנטע!

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה