Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

עוגת תותים בחושה

מאת נטע ליבנה
עוגת תותים בחושה

השבוע היה לי דייט אפייה עם אריאל מהבלוג בריאלי. קבענו להיפגש כבר לפני שבועיים ושכל אחת תכין שתי עוגות בחושות. אריאל שהיא גם מהממת וגם סופר אחראית, תכננה מה היא הולכת לאפות כבר שבוע מראש. אני לעומת זאת, שכחתי מזמן מה זו אחריות ודחיתי את התכנון לרגע האחרון, מה שגרם לי להיכנס למטבח ערב לפני ולהיכנס לפאניקה.

למזלי עדי קנה לי קופסת תותים שנצצה במקרר ורק חיכתה שהחליט מה לעשות איתה. וככה נולד מתכון לעוגת תותים פשוטה ונימוחה.

איך אני אוהבת תותים! זה לא רק הטעם שלהם, אני אוהבת את הצורה, שתמיד מזכירה לי צורה של לב, את הטקסטורה ואת הריח, אני משוגעת על ריח של תותים.

עוגת תותים בחושהעוגת תותים בחושה

מי ששידך בין התותים לחורף היה גאון, בחיי שאין זיווג מושלם מזה. דמיינו לכם יום חורפי, גשם יורד בחוץ ,אתם נכנסים למטבח ועל השולחן מונחת קערת תותים טריים. יש דרך יותר טובה להתחיל את הבוקר? אז זהו, בטח שיש! דמיינו את אותה סיטואציה בדיוק רק שבמקום קערת תותים על השולחן מונחת עוגת תותים בחושה, כזו שמכינים בקערה אחת בפחות מעשר דקות והריח שלה פשוט משגע.

עוגת תותים בחושה הוא בול מה שאתם צריכים להכין רגע לפני שמתחיל סוף שבוע סוער במיוחד. האמת היא שכדאי לכם להכין את העוגה הזו בכל הזדמנות כל עוד יש תותים בשווקים.

ואם בא לכם מתכון לעוגת תפוזים הפוכה, רוצו לבלוג של אריאל, היא הכינה עוגה מהממת שהיה קשה להפסיק לאכול

5 from 5 votes
הדפס

עוגת תותים בחושה

זמן הכנה 10 minutes
משך הבישול 25 minutes
סה"כ זמן הכנה 50 minutes

מצרכים

  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית מחית וניל אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל
  • 2/3 כוס קמח לבן
  • 2/3 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 סלסילת תותים כ-400 גרם

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל-200 מעלות. רפדו תבנית מלבנית בגודל 22X12 ס"מ.

  2. שוטפים את התותים, מורידים את העלים וחותכים לקוביות.

  3. בעזרת מטרפת יד טירפו ביחד את הסוכר והביצים עד לקבלת קבלת צבע צהוב בהיר. הוסיפו את הוניל והשמן והמשיכו לטרוף עוד דקה.

  4. קפלו פנימה את הקמחים ואבקת האפייה.

  5. הוסיפו את התותים וערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. צקו את התערובת לתבנית והכניסו לתנור. אפו על 200 מעלות 5 דקות ואז הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות עוד 20-25 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים.

  7. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן בטמפרטורת החדר כעשר דקות לפני ההגשה.

32 comments
11

בטח יעניין אתכם גם

32 comments

נורית 30 בדצמבר 2018 - 4:18

5 stars
מגרה ומהמם.בא לי לאכול עכשיו ממנה.

Reply
נירית 23 במאי 2019 - 14:19

הי נטע,
העוגה היתה בתנור למשך 50 דק' ועדיין יצאה בחלקה רטובה ולא אפויה.
מה עשויה להיות הבעיה?
תודה מראש..

Reply
נטע ליבנה 23 במאי 2019 - 18:24

וואווו איזה מבאס!
יכול להיות שלא שמת על טורבו או שהטמ"פ היתה נמוכה מדי?

Reply
נירית 24 במאי 2019 - 14:54

לא, אני לא שמה על טורבו בדרך כלל.. אנסה בפעם הבאה.
תודה על התגובה המהירה:)

Reply
צופיה 20 באוקטובר 2021 - 21:17

אפשר להשתמש בתותים קפואים?

Reply
נטע ליבנה 21 באוקטובר 2021 - 8:54

מאמינה שכן, אני לא ניסיתי עדיין 🙂

Reply
נירית 14 ביוני 2019 - 13:45

אפשר במקום תותים לשים חתיכות אננס?

Reply
נטע ליבנה 16 ביוני 2019 - 8:46

בהחלט כן!
לא יודעת איך הטעם אבל מבחינת פרי אפשר!

Reply
לבנת 23 בפברואר 2021 - 10:04

היי אפשר במקום קמח כוסמין קמח רגיל?

Reply
נטע ליבנה 23 בפברואר 2021 - 13:11

אפשר

Reply
מיכל .פ. 8 בדצמבר 2019 - 12:22

היי, אפשר לוותר על קמח כוסמין אם אין לי ולהשתמש רק בקמח לבן?

Reply
נוי 22 בדצמבר 2019 - 15:49

האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?

Reply
נטע ליבנה 22 בדצמבר 2019 - 15:56

לגמרי כן!!

Reply
יפי 13 בפברואר 2020 - 6:43

היי נטע!
גודל התבנית הוא אכן מה שכתוב? נשמע קטנטן.
לאינגליש קייק רגיל יתאים? או לעשות כמות וחצי?
תודה.

Reply
נטע ליבנה 16 בפברואר 2020 - 10:47

כן!
זה אינגליש קייק רגיל

Reply
הילה 20 בפברואר 2020 - 20:40

5 stars
עוגה מושלמת!!
הכנתי שוב היום (יום שני ברציפות) והיא חוסלה (שוב..)

Reply
עינת 12 במרץ 2020 - 17:16

עוגה מעולה . אצלי התותים יצאו רק בחלק התחתון של העוגה. יש לך איזה טריק?

Reply
קרן 19 במרץ 2020 - 16:17

5 stars
המתכון הפך להיות המתכון המועדף עליי, במיוחד שיש לנו באזור הברה תותים טריים! יצא לי מושלם גם עם קמח לבן וגם עם כוסמין כמו שמופיע במתכון. שדרוג טוב זה לעשות חצי חצי תותים ופירות יער קפואים ושקדים פרוסים מלמעלה.

Reply
Gabriel 23 באפריל 2020 - 13:21

היי נטע,
הצעה לתחליף לסוכר ובאיזו כמות?
האם ניתן להשתמש בתותים קפואים?
תודה
גביאל

Reply
נטע ליבנה 27 באפריל 2020 - 19:51

אין תחליף לסוכר יש לו תפקיד באפיה מלבד הטעם.
אפשר להשתמש בתותים קפואים

Reply
תומר 5 במאי 2020 - 14:47

היי, חדש בתחום האפיה…מה הכוונה לקפל את הקמחים ואבקת האפייה פנימה?
תודה

Reply
נטע ליבנה 6 במאי 2020 - 21:54

הי תומר, תתחדש 🙂
זה אומר שאחרי שאתה מערבב את הקמחים אתה שופך לתערובת הרטובה ובעזרת מרית מערבב בתנועות כיפול עדינות.
מצרפת קישור לסרטון: https://www.youtube.com/watch?v=9ua8daJpmbs
בהצלחה!

Reply
דנה 19 במאי 2020 - 14:06

הי נטע
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים ?
והאם אפשר להוסיף שוקולד קצוץ ?

Reply
סבטלנה 6 ביוני 2020 - 16:06

עוגה מעולה .רק שמתי תותים שלמים באמצע ותותים חתוחים למעלה.זמן אפיה הוגדל עד 50 דקות

Reply
ג'סי 24 באוגוסט 2020 - 18:39

היי נטע!
ראשית, העוגה נראית נהדרת. שנית – כרגע התותים כאמור אינם בעונה, אבל יש לי תותים בסירופ קל (כ-155 גרם לאחר סינון). האם יש אפשרות להשתמש גם בכאלה? עם הסירופ או בלי? (חשבתי להשתמש עם הסירופ, כדי להוסיף לחות לעוגה)

Reply
נטע ליבנה 25 באוגוסט 2020 - 11:32

מאמינה שאפשר!
אבל לגמרי מסוננים מהנוזל

Reply
מירב 5 במרץ 2021 - 9:45

עוגה מעולה!!! אוורירית וטעימה מאוד (עשיתי כוסמין לבן ורגיל) אך משום מה כל התותים צנחו למטה.. יש סיבה לזה?

Reply
נטע ליבנה 9 במרץ 2021 - 13:22

לפעמים אם לא חותכים מספיק קטן, הם שוקעים

Reply
Nogah 11 ביולי 2021 - 21:08

תנסי לקמח קלות את הפירות לפני ההוספה.

Reply
יונית קוטין 12 באפריל 2021 - 16:49

5 stars
ואוו

Reply
עדי 15 באפריל 2021 - 15:22

5 stars
עוגה, אוורירית רכה וטעימה בטירוףף

Reply
נעמה 24 בפברואר 2022 - 20:43

נראה מעולה אבל גם אצלי לא נאפתה ונשארה חיה מבפנים.. זמני אפיה בדיו כמו במתכון..

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.