השבוע היה לי דייט אפייה עם אריאל מהבלוג בריאלי. קבענו להיפגש כבר לפני שבועיים ושכל אחת תכין שתי עוגות בחושות. אריאל שהיא גם מהממת וגם סופר אחראית, תכננה מה היא הולכת לאפות כבר שבוע מראש. אני לעומת זאת, שכחתי מזמן מה זו אחריות ודחיתי את התכנון לרגע האחרון, מה שגרם לי להיכנס למטבח ערב לפני ולהיכנס לפאניקה.
למזלי עדי קנה לי קופסת תותים שנצצה במקרר ורק חיכתה שהחליט מה לעשות איתה. וככה נולד מתכון לעוגת תותים פשוטה ונימוחה.
איך אני אוהבת תותים! זה לא רק הטעם שלהם, אני אוהבת את הצורה, שתמיד מזכירה לי צורה של לב, את הטקסטורה ואת הריח, אני משוגעת על ריח של תותים.
מי ששידך בין התותים לחורף היה גאון, בחיי שאין זיווג מושלם מזה. דמיינו לכם יום חורפי, גשם יורד בחוץ ,אתם נכנסים למטבח ועל השולחן מונחת קערת תותים טריים. יש דרך יותר טובה להתחיל את הבוקר? אז זהו, בטח שיש! דמיינו את אותה סיטואציה בדיוק רק שבמקום קערת תותים על השולחן מונחת עוגת תותים בחושה, כזו שמכינים בקערה אחת בפחות מעשר דקות והריח שלה פשוט משגע.
עוגת תותים בחושה הוא בול מה שאתם צריכים להכין רגע לפני שמתחיל סוף שבוע סוער במיוחד. האמת היא שכדאי לכם להכין את העוגה הזו בכל הזדמנות כל עוד יש תותים בשווקים.
ואם בא לכם מתכון לעוגת תפוזים הפוכה, רוצו לבלוג של אריאל, היא הכינה עוגה מהממת שהיה קשה להפסיק לאכול
עוגת תותים בחושה
מצרכים
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית מחית וניל אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל
- 2/3 כוס קמח לבן
- 2/3 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כוס שמן
- 1 סלסילת תותים כ-400 גרם
הוראות הכנה
-
חממו תנור ל-200 מעלות. רפדו תבנית מלבנית בגודל 22X12 ס"מ.
-
שוטפים את התותים, מורידים את העלים וחותכים לקוביות.
-
בעזרת מטרפת יד טירפו ביחד את הסוכר והביצים עד לקבלת קבלת צבע צהוב בהיר. הוסיפו את הוניל והשמן והמשיכו לטרוף עוד דקה.
-
קפלו פנימה את הקמחים ואבקת האפייה.
-
הוסיפו את התותים וערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת לתבנית והכניסו לתנור. אפו על 200 מעלות 5 דקות ואז הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות עוד 20-25 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים.
-
הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן בטמפרטורת החדר כעשר דקות לפני ההגשה.
32 comments
מגרה ומהמם.בא לי לאכול עכשיו ממנה.
הי נטע,
העוגה היתה בתנור למשך 50 דק' ועדיין יצאה בחלקה רטובה ולא אפויה.
מה עשויה להיות הבעיה?
תודה מראש..
וואווו איזה מבאס!
יכול להיות שלא שמת על טורבו או שהטמ"פ היתה נמוכה מדי?
לא, אני לא שמה על טורבו בדרך כלל.. אנסה בפעם הבאה.
תודה על התגובה המהירה:)
אפשר להשתמש בתותים קפואים?
מאמינה שכן, אני לא ניסיתי עדיין 🙂
אפשר במקום תותים לשים חתיכות אננס?
בהחלט כן!
לא יודעת איך הטעם אבל מבחינת פרי אפשר!
היי אפשר במקום קמח כוסמין קמח רגיל?
אפשר
היי, אפשר לוותר על קמח כוסמין אם אין לי ולהשתמש רק בקמח לבן?
האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?
לגמרי כן!!
היי נטע!
גודל התבנית הוא אכן מה שכתוב? נשמע קטנטן.
לאינגליש קייק רגיל יתאים? או לעשות כמות וחצי?
תודה.
כן!
זה אינגליש קייק רגיל
עוגה מושלמת!!
הכנתי שוב היום (יום שני ברציפות) והיא חוסלה (שוב..)
עוגה מעולה . אצלי התותים יצאו רק בחלק התחתון של העוגה. יש לך איזה טריק?
המתכון הפך להיות המתכון המועדף עליי, במיוחד שיש לנו באזור הברה תותים טריים! יצא לי מושלם גם עם קמח לבן וגם עם כוסמין כמו שמופיע במתכון. שדרוג טוב זה לעשות חצי חצי תותים ופירות יער קפואים ושקדים פרוסים מלמעלה.
היי נטע,
הצעה לתחליף לסוכר ובאיזו כמות?
האם ניתן להשתמש בתותים קפואים?
תודה
גביאל
אין תחליף לסוכר יש לו תפקיד באפיה מלבד הטעם.
אפשר להשתמש בתותים קפואים
היי, חדש בתחום האפיה…מה הכוונה לקפל את הקמחים ואבקת האפייה פנימה?
תודה
הי תומר, תתחדש 🙂
זה אומר שאחרי שאתה מערבב את הקמחים אתה שופך לתערובת הרטובה ובעזרת מרית מערבב בתנועות כיפול עדינות.
מצרפת קישור לסרטון: https://www.youtube.com/watch?v=9ua8daJpmbs
בהצלחה!
הי נטע
אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים ?
והאם אפשר להוסיף שוקולד קצוץ ?
עוגה מעולה .רק שמתי תותים שלמים באמצע ותותים חתוחים למעלה.זמן אפיה הוגדל עד 50 דקות
היי נטע!
ראשית, העוגה נראית נהדרת. שנית – כרגע התותים כאמור אינם בעונה, אבל יש לי תותים בסירופ קל (כ-155 גרם לאחר סינון). האם יש אפשרות להשתמש גם בכאלה? עם הסירופ או בלי? (חשבתי להשתמש עם הסירופ, כדי להוסיף לחות לעוגה)
מאמינה שאפשר!
אבל לגמרי מסוננים מהנוזל
עוגה מעולה!!! אוורירית וטעימה מאוד (עשיתי כוסמין לבן ורגיל) אך משום מה כל התותים צנחו למטה.. יש סיבה לזה?
לפעמים אם לא חותכים מספיק קטן, הם שוקעים
תנסי לקמח קלות את הפירות לפני ההוספה.
ואוו
עוגה, אוורירית רכה וטעימה בטירוףף
נראה מעולה אבל גם אצלי לא נאפתה ונשארה חיה מבפנים.. זמני אפיה בדיו כמו במתכון..