עוגת תותים בחושה

מאת נטע ליבנה
עוגת תותים בחושה

השבוע היה לי דייט אפייה עם אריאל מהבלוג בריאלי. קבענו להיפגש כבר לפני שבועיים ושכל אחת תכין שתי עוגות בחושות. אריאל שהיא גם מהממת וגם סופר אחראית, תכננה מה היא הולכת לאפות כבר שבוע מראש. אני לעומת זאת, שכחתי מזמן מה זו אחריות ודחיתי את התכנון לרגע האחרון, מה שגרם לי להיכנס למטבח ערב לפני ולהיכנס לפאניקה.

למזלי עדי קנה לי קופסת תותים שנצצה במקרר ורק חיכתה שהחליט מה לעשות איתה. וככה נולד מתכון לעוגת תותים פשוטה ונימוחה.

איך אני אוהבת תותים! זה לא רק הטעם שלהם, אני אוהבת את הצורה, שתמיד מזכירה לי צורה של לב, את הטקסטורה ואת הריח, אני משוגעת על ריח של תותים.

עוגת תותים בחושהעוגת תותים בחושה

מי ששידך בין התותים לחורף היה גאון, בחיי שאין זיווג מושלם מזה. דמיינו לכם יום חורפי, גשם יורד בחוץ ,אתם נכנסים למטבח ועל השולחן מונחת קערת תותים טריים. יש דרך יותר טובה להתחיל את הבוקר? אז זהו, בטח שיש! דמיינו את אותה סיטואציה בדיוק רק שבמקום קערת תותים על השולחן מונחת עוגת תותים בחושה, כזו שמכינים בקערה אחת בפחות מעשר דקות והריח שלה פשוט משגע.

עוגת תותים בחושה הוא בול מה שאתם צריכים להכין רגע לפני שמתחיל סוף שבוע סוער במיוחד. האמת היא שכדאי לכם להכין את העוגה הזו בכל הזדמנות כל עוד יש תותים בשווקים.

ואם בא לכם מתכון לעוגת תפוזים הפוכה, רוצו לבלוג של אריאל, היא הכינה עוגה מהממת שהיה קשה להפסיק לאכול

5 from 1 vote
הדפס

עוגת תותים בחושה

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 50 דקות

מצרכים

  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית מחית וניל אפשר גם 2 כפיות תמצית וניל
  • 2/3 כוס קמח לבן
  • 2/3 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 סלסילת תותים כ-400 גרם

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל-200 מעלות. רפדו תבנית מלבנית בגודל 22X12 ס"מ.

  2. שוטפים את התותים, מורידים את העלים וחותכים לקוביות.

  3. בעזרת מטרפת יד טירפו ביחד את הסוכר והביצים עד לקבלת קבלת צבע צהוב בהיר. הוסיפו את הוניל והשמן והמשיכו לטרוף עוד דקה.

  4. קפלו פנימה את הקמחים ואבקת האפייה.

  5. הוסיפו את התותים וערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. צקו את התערובת לתבנית והכניסו לתנור. אפו על 200 מעלות 5 דקות ואז הנמיכו את הטמפרטורה של התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות עוד 20-25 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים.

  7. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן בטמפרטורת החדר כעשר דקות לפני ההגשה.

9 comments
2

בטח יעניין אתכם גם

9 comments

נורית 30 בדצמבר 2018 - 4:18


מגרה ומהמם.בא לי לאכול עכשיו ממנה.

Reply
נירית 23 במאי 2019 - 14:19

הי נטע,
העוגה היתה בתנור למשך 50 דק' ועדיין יצאה בחלקה רטובה ולא אפויה.
מה עשויה להיות הבעיה?
תודה מראש..

Reply
נטע ליבנה 23 במאי 2019 - 18:24

וואווו איזה מבאס!
יכול להיות שלא שמת על טורבו או שהטמ"פ היתה נמוכה מדי?

Reply
נירית 24 במאי 2019 - 14:54

לא, אני לא שמה על טורבו בדרך כלל.. אנסה בפעם הבאה.
תודה על התגובה המהירה:)

Reply
נירית 14 ביוני 2019 - 13:45

אפשר במקום תותים לשים חתיכות אננס?

Reply
נטע ליבנה 16 ביוני 2019 - 8:46

בהחלט כן!
לא יודעת איך הטעם אבל מבחינת פרי אפשר!

Reply
מיכל .פ. 8 בדצמבר 2019 - 12:22

היי, אפשר לוותר על קמח כוסמין אם אין לי ולהשתמש רק בקמח לבן?

Reply
נוי 22 בדצמבר 2019 - 15:49

האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן?

Reply
נטע ליבנה 22 בדצמבר 2019 - 15:56

לגמרי כן!!

Reply

השאר תגובה