אני יודעת שפרסתי מתכון לקרקרים ללא גללוטן ממש לא מזמן, אבל בחיי שמרגע שהכנתי את הקרקר כוסמת ירוקה לא הצלחתי לעצור את עצמי מלרוץ ולכתוב לכם את המתכון.
אז מה כל כך מיוחד בקרקר כוסמת ירוקה שהיה לי חשוב לפרסם אותו שבועיים אחרי שכבר פרסמתי מתכון לקרקרים בבלוג?
התשובה היא שהקרקר הזה יכול לעזור מאוד למי שסובל מעצירות, הוא מעודד את הפעילות של המעיים, מנקה את דפנות מערכת העיכול ומסייע להפחית רמות כולסטרול וסוכר בדם. אני יודעת שזה נשמע קצת מוגזם בשביל קרקר אבל תאמינו לי שהכנתי את הקרקרים האלה כדי לפרסם באתר הדיאטנית שלי כקרקרים שמסייעים כנגד עצירות, רק שאז החלטתי שלמה לא לפרסם אותם גם כאן? תאמיני לי שאתם הולכים לברך אותי על המתכון הזה.
כמה מילים על ערכים תזונתיים ואיך הקרקרים בעצם מעודדים את פעילות המעיים ומערכת העיכול
כוסמת ירוקה ופסיליום מכילים סיבים תזונתיים מסיסים, כבר דיברתי בעבר על חשיבותם של סיבים מסיסים ואם תכנסו לאתר שלי תמצאו שם עוד מלא מידע מעניין בנושא אז אני לא הולכת להלעות אתכם עם המון מדע רק מסבירה בכללי. סיבים מסיסים סופכים אליהם נוזלים ובמערכת העיכול הם הופכים למהן ג'ל צמיגי. לג'ל הצמיגי יכולת ספיגה מצויינת והוא סופג אליו סוכר (פחמימות) וכולסטרול, כך שבמקום שהם יספגו לגוף הם יוצאים החוצה. הסיבים המסיסים מתפקדים גם כסוג של צמר ברזל ומגרדים את דפנות מערכת העיכול ומסלקים משם לכלוכים ומשקעים שמזיקים ומסכנים את בריאותנו.
אז כן, הם ממש בריאים אבל חוץ מזה כל קרקר כוסמת ירוקה סופר קראנצ'י וטעים. ממש כיף לנשנש את הקרקרים עם לאבנה וממרחים ואני אוהבת להכין מהם מגש פינוקים כשאני מארחת או יושבת עם חברות על כוס יין בערב, כי אפשר לאכול אותם בלי טיפת רגשות אשם ובלי להרוס את הדיאטה.
ולפני שאתם שואלים שלא כמו במתכון הקודם לקרקרים ללא גלוטן במקר הזה אי אפשר לוותר על הפסיליום. אתם יכולים למצוא אותה בחנויות טבע ותבלינים או להזמין מחו"ל במחיר יותר הגיוני, לינק לרכישה פה.
קרקר כוסמת ירוקה
מצרכים
- 1 כוס כוסמת ירוקה מושרת במים לפחות 4 שעות
- 1/2 כוס זרעי פשתן
- 1/2 כוס זרעי דלעת
- 1 כף קליפות פסיליום
- 1 כפית פפריקה מתקוה או מעושנת למי שאוהב
- 1 כפית שום גבישי
- 1.5 כוסות מים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-120 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר פרגמנט.
-
מסננים אתמים מהכוסמת הירוקה. מניחים את כל המצרכים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
-
נותנים לתערובת לנוח ולהתמצק במשך 20 דקות.
-
מחלקים את התערובת לשתי חלקים שווים ומרפדים על המגש לעובי של כ-1/2 ס"מ.
-
אופים 1.5-2 שעות או עד שהקרקרים מתייבשים לחלוטין.
-
מצננים היטב ושוברים לקרקרים בגודל רצוי.
-
שומרים בקופסה אטומה בטמפ'.
9 comments
האם הקרקרים האלו פחמימתיים יותר הצורה משמעותית המקרקרים ללא גלוטן הקודמים שפורסמו?
כן, בקודמים היה רק זרעים שהם שומן. פה יש גם כוסמת שהיא פחמימה לכל דבר
היי, האם אפשר להשתמש הקמח כוסמת ירוקה?
לא, במקרה הזה חייבים כוסמת ירוקה בצורתה השלמה
זרעי פסיליום- עד כמה זה הכרחי..?
תודה!
אין לי קליפות פסיליום ומאוד רוצה להכין! אין תחליף?
את יכולה להחליף בשתי כפות זרעי צ'יה שהושרו לפחות 1/2 שעה ב1/2 כוס מים
היי בדיוק לפני הכנסה לתנור. 120 מעלות לשעה וחצי שעתיים בתוכנית רגילה או טורבו? במידה ובתוכנית רגילה צריך להשבית תנור ולהשגיח עליו 4 שעות למען קרקרים שיזללו ברבע שעה???
הי, אני עשיתי על טורבו.
וכן צריך להשבת תנור ל-4 שעות חחחח