קרקר כוסמת ירוקה

מאת נטע ליבנה
קרקר כוסמת ירוקה

אני יודעת שפרסתי מתכון לקרקרים ללא גללוטן ממש לא מזמן, אבל בחיי שמרגע שהכנתי את הקרקר כוסמת ירוקה לא הצלחתי לעצור את עצמי מלרוץ ולכתוב לכם את המתכון.קרקר כוסמת ירוקהקרקר כוסמת ירוקה

אז מה כל כך מיוחד בקרקר כוסמת ירוקה שהיה לי חשוב לפרסם אותו שבועיים אחרי שכבר פרסמתי מתכון לקרקרים בבלוג?
התשובה היא שהקרקר הזה יכול לעזור מאוד למי שסובל מעצירות, הוא מעודד את הפעילות של המעיים, מנקה את דפנות מערכת העיכול ומסייע להפחית רמות כולסטרול וסוכר בדם. אני יודעת שזה נשמע קצת מוגזם בשביל קרקר אבל תאמינו לי שהכנתי את הקרקרים האלה כדי לפרסם באתר הדיאטנית שלי כקרקרים שמסייעים כנגד עצירות, רק שאז החלטתי שלמה לא לפרסם אותם גם כאן? תאמיני לי שאתם הולכים לברך אותי על המתכון הזה.

כמה מילים על ערכים תזונתיים ואיך הקרקרים בעצם מעודדים את פעילות המעיים ומערכת העיכול

כוסמת ירוקה ופסיליום מכילים סיבים תזונתיים מסיסים, כבר דיברתי בעבר על חשיבותם של סיבים מסיסים ואם תכנסו לאתר שלי תמצאו שם עוד מלא מידע מעניין בנושא אז אני לא הולכת להלעות אתכם עם המון מדע רק מסבירה בכללי. סיבים מסיסים סופכים אליהם נוזלים ובמערכת העיכול הם הופכים למהן ג'ל צמיגי. לג'ל הצמיגי יכולת ספיגה מצויינת והוא סופג אליו סוכר (פחמימות) וכולסטרול, כך שבמקום שהם יספגו לגוף הם יוצאים החוצה. הסיבים המסיסים מתפקדים גם כסוג של צמר ברזל ומגרדים את דפנות מערכת העיכול ומסלקים משם לכלוכים ומשקעים שמזיקים ומסכנים את בריאותנו.קרקר כוסמת ירוקה

אז כן, הם ממש בריאים אבל חוץ מזה כל קרקר כוסמת ירוקה סופר קראנצ'י וטעים. ממש כיף לנשנש את הקרקרים עם לאבנה וממרחים ואני אוהבת להכין מהם מגש פינוקים כשאני מארחת או יושבת עם חברות על כוס יין בערב, כי אפשר לאכול אותם בלי טיפת רגשות אשם ובלי להרוס את הדיאטה.

ולפני שאתם שואלים שלא כמו במתכון הקודם לקרקרים ללא גלוטן במקר הזה אי אפשר לוותר על הפסיליום. אתם יכולים למצוא אותה בחנויות טבע ותבלינים או להזמין מחו"ל במחיר יותר הגיוני, לינק לרכישה פה.

קרקר כוסמת ירוקה

מספר מנות 2 תבניות אפיה

מצרכים

  • 1 כוס כוסמת ירוקה מושרת במים לפחות 4 שעות
  • 1/2 כוס זרעי פשתן
  • 1/2 כוס זרעי דלעת
  • 1 כף קליפות פסיליום
  • 1 כפית פפריקה מתקוה או מעושנת למי שאוהב
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1.5 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מסננים אתמים מהכוסמת הירוקה. מניחים את כל המצרכים בקערה גדולה ומערבבים היטב.

  3. נותנים לתערובת לנוח ולהתמצק במשך 20 דקות.

  4. מחלקים את התערובת לשתי חלקים שווים ומרפדים על המגש לעובי של כ-1/2 ס"מ.

  5. אופים 1.5-2 שעות או עד שהקרקרים מתייבשים לחלוטין.

  6. מצננים היטב ושוברים לקרקרים בגודל רצוי.

  7. שומרים בקופסה אטומה בטמפ'.

הכנתם קרקר כוסמת ירוקה? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!קרקר כוסמת ירוקה

2 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

2 comments

אדוה 14 בנובמבר 2019 - 15:18

האם הקרקרים האלו פחמימתיים יותר הצורה משמעותית המקרקרים ללא גלוטן הקודמים שפורסמו?

Reply
נטע ליבנה 14 בנובמבר 2019 - 15:28

כן, בקודמים היה רק זרעים שהם שומן. פה יש גם כוסמת שהיא פחמימה לכל דבר

Reply

השאר תגובה