יום העצמאות זה הכי סיבה ל"על האש"! רק מה, בשנים האחרונות מצטרפים לחגיגות המנגל שלנו יותר ויותר טבעונים וצמחונים, זה אחלה אבל בואו7 יש גבול לכמה פיטריות, פלפלים וחצילים אפשר לשים על המנגל. השנה החלטתי להכין אופציה כיפית ומגוונת יותר עם של שיפודי טופו עם ירקות. גם סגרתי פינה לכל המשתתפים וגם הוספתי חלבון איכותי למי שלא יוכל להנות מהמנות הבשריות.
והחלק הכי מגניב בשיפודי טופו וירקות זה שאתם לא חייבים לפתוח מנגל בשביל הסיפור, אתם לגמרי יכולים להכין את השיפודים בבית על פלאנצ'ה או אפילו בתנור. אז כן, זו מנה מושלמת ליום העצמאות, אבל גם לשאר ימי השנה.
עם יד על הלב, כבר כמה שנים שאנחנו אוכלים הרבה פחות בשר. הייתי רוצה לספר לכם שזה מסיבה אידיאולוגית, אבל האמת היא שפשוט יוצא שאני הולכת הרבה פחות לקצב וטופו זה אופציה שתמיד יש לנו בבית. יש בבלוג המון מתכוני טופו, כי זה באמת אחד המקורות העיקריים שלנו לחלבון. גם אם אתם לא צמחוניים/טבעוניים ועדיין לא יצא לכם לאכול אף פעם טופו אני ממש ממליצה לכם לנסות את השיפודים, הם מושלמים וסופר כיפים.
חג עצמאות שמח!! וכמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
שיפודי טופו וירקות
מצרכים
- 400 גרם טופו קשה
למרינדה
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס סילאן
- 3 כפות סויה
- 2 כפות רוטב ברביקיו
- 1 כף שמן
- 1 כף אבקת שום
- 1 כף סרירצ,ה
- 1/4 כפית פלפל גרוס
ירקות
- 1 פלפל אדום אפשר גם ירוק
- 1 חבילה פטריות שמפיניון
- 1 בצל סגול בינוני
הוראות הכנה
-
פורסים את הטופו לקוביות בגודל של כשני ס"מ על שני ס"מ. ומכניסים לקופסה.
-
מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים ביחד.
-
שופכים את המרינדה על הטופו, סוגרים את הקופסה ומניחים במקרר ללפחות חצי שעה.
-
חותכים את הפלפל לקוביות, חוצים את הפיטריות ופורסים את הבצל.
-
מוציאים את הטופו מהמרינדה למשטח מרופד בנייר פרגמנט. שומרים את המרינדה להברשת השיפודים בהמשך.
-
מכינים את השיפודים: משפדים על שיפוד את הטופו, ירק, טופו, ירק ושוב טופו. חוזרים על הפעולה עד שכל השיפודים מוכנים.
-
צולים על פלאנצ'ה או על מנגל 2-3 דקות מכל צד. בין לבין מורחים את השיפודים במרינדה שנותרה בקופסה.
-
מגישים חם.
הערות
אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים! אני אוהבת לגוון עם פרוסות קישוא או זוקיני, פלפלים צבעוניים, גזר, ואפילו שומים קלופים.