[bws_google_captcha]

ארטיק בננה וחמאת בוטנים

מאת נטע ליבנה
ארטיק בננה וחמאת בוטנים

לפני שנה בדיוק, אני וליאו התייצבנו בחוג ליווי התפתחותי. אני זוכרת את זה ממש כאילו זה היה היום. את ההליכה ברוטשילד עם תינוק שמסרב לשכב בעגלה ומתעקש שהכי כיף לו להיות במנשא בחום המטורף של יוני.

מה אני אגיד לכם, חוג ליווי התפתחותי זה להיט! החוג נמשך 45 דקות, מתוכן ליאו ישן לפחות 30 דקות ואני ישבתי לי בפוף מפנק ונחתי. נחתי עם קפה קר, נחתי עם ארטיק מהתמרה ולפעמים אפילו הייתי עוצמת עיניים ומנמנמת לחמש דקות.

ארטיק בננה וחמאת בוטניםארטיק בננה וחמאת בוטנים

אז למה הלכתי לחוג אתם שואלים? האמת היא שבגלל שאמרו לי שזה מה שצריך. ולמה נשארתי? בגלל שהיה לי נעים להכיר עוד אמהות מהעיר. היה לי כיף ומנחם לגלות שאני לא לבד, ויש עוד הרבה תינוקות שלא ישנים בלילה, לא מסכימים לשכב/לשבת בעגלה ובגדול שכולנו (האמהות או האבות) נמצאים בדיוק באותה סירה.

ארטיק בננה וחמאת בוטנים

למדריכת החוג קראו שרונה, והיא היתה אחת החמודות. אז נכון שהייתי רק בחצי נוכחות, ועדיין כבר שנה תקוע לי בראש השיר הקיצי של החוג:

"בקיץ השמש החמה מה מה
נושפת על פני האדמה מה מה
בקיץ השמש החמה מה מה
נושפת על פני האדמה מה מה
ואז נהייה לי……
חם ברגליים חם חם חם
חם בידיים חם חם חם
חם כל היום חם"

ואם גם לכם חם 😉 זה בדיוק הזמן להכין ארטיק בננה וחמאת בוטנים בבית. ההכנה לוקחת פחות מחמש דקות ואת היתר הפריזר עושה. ואם תשאלו את עדי, הוא יספר לכם שזה לא ממש ארטיק זה יותר גלידה על מקל, בזכות המרקם הסופר קרמי.ארטיק בננה וחמאת בוטניםארטיק בננה וחמאת בוטנים

ואני מקדימה את השאלה ומספרת לכם שאת התבניות המגניבות לארטיקים רכשתי לפני שנה באמזון. הן סופר מגניבות וקלות לשימוש, הארטיקים יוצאים מהן ממש בקלות, והכי חשוב קל לנקות אותן אחרי השימוש. אתם יכולים לקנות אותן דרך הלינק פה.

ארטיק בננה וחמאת בוטנים

זמן הכנה 5 דקות
הקפאה 3 hours
סה"כ זמן הכנה 5 דקות
מספר מנות 6 ארטיקים

מצרכים

  • 2 בננות גדולות בשלות
  • 200 מ"ל יוגורט לבן חלק 1.7%
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפיות דבש

לציפוי

  • 50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 40% מוצקי קקאו
  • 1 כפית שמן קנולה
  • 3 כפות שבבי קוקוס לא חובה

הוראות הכנה

  1. מכניסים לבלנדר בננוץ, יוגורט, חמאת בוטנים ודבש.

  2. מפעילים על מהירות גבוהה וטוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

  3. יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים. נועצים מקל במרכז כל ארטיק ומעבירים לפריזר למינימום 3 שעות.

מכינים את הציפוי

  1. ממיסים את השוקולד והשמן במיקרו, בקערה חסינת חום, בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.

  2. טובלים כל ארטיק בשוקולד החם, מקשטים בשבבי קוקוס ומניחים בתבנית מצופה בנייר פרגמנט. מחזירים לפריזר לעשר דקות.

  3. מעבירים את הארטיקים לכלי סגור ושומרים בפריזר.

הערות

  • אפשר להחליף את שבבי הקוקוס בבוטנים קלויים קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים.
  • ניתן לשמור את הארטיקים בפריזר עד שובעיים.

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה