מהתחשק לי סביצ'ה כבר כמה שבועות. אני יודעת שינואר אבל השמש ומזג האוויר שמרגיש כאילו הקיץ חזר ממש עשה לי חשק, אז בביקור אצל הדגאי השבוע ביקשתי מוסר ים מוכן לסביצ'ה.
אני חופרת על יוקר המחייה באינסטוש וביוטיוב שלי בלי סוף. ואני מבינה לגמרי שגם בעלי המסעדות צריכים להתפרנס ואין לי שום טענה אליהם על המחירים. זה העסק שלהם והם לגמרי צריכים לתמכר אותו איך שנראה להם ראוי ומתאים, אבל אני אישית לא יכולה לעמוד במחירים של המנות בחוץ לאחרונה.
אז החלטתי להכין בבית מנות יותר מפונפנות. נגיד סביצ'ה, סשימי, סושי ובכלל אוכל שאני לא מכינה בדרך כלל. עד עכשיו הניסוי נראה כהצלחה יתרה, אנחנו אוכלים מנות סופר מושקעות במחירים סבירים ממש. וכן, ברור לי שזו לא אותה חוויה כמו לאכול בחוץ, אבל רק העובדה שאני לא מתעצבנת על השרות הנוראי, משמח אותי עוד לפני שמגיעים לשלב של האוכל. ואני לא שוברת תוכנית חיסכון כדי להנות מאוכל סופר טעים ממרכיבים איכותיים וטריים.
אני לא ממש אוהבת להתעסק עם דגים, מבחינת פילוט וכאלה. אז תמיד קונה את הדג מוכן אצל הדגאי, זה ממש קל ופשוט אם יש לכם אחד טוב שאתם סומכים עליו. ואז כל מה שנשאר זה לכבוש את הדג במלח ולימון ולהוסיף ירקות קצוצים שאוהבים ותבלינים. אחת המנות הכי פשוטות וטעימות שיש. ואתם לגמרי יכולים להכין אותה מכל דג לבן שאתם אוהבים.
יאלה רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
סביצ'ה מוסר ים
מצרכים
- 150 גרם מוסר ים חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כפית מלח ים
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
- 5 עגבניות שרי פרוסות לרבעים
- 1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
- 1/4 פלפל אדום חריף קצוץ דק (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף)
- 3 גבעולי כוסברה מפורקים לעלים ללא הגבעול
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
-
מניחים בקערה את הדג, ממליחים וסוחטים מעל מיץ לימון.
-
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
-
מגישים מיד.