קמתי בבוקר עם חשק לסלט יווני וצזיקי בטברנה מול הים. שיחה אחת לסוכנת הנסיעות שלי הבהירה לי שאני תקועה בארץ לפחות עד אחרי החגים אם לא יותר. אז במקום להתבאס נכנסתי למטבח והכנתי לעצמי צזיקי מושלם בפחות מעשר דקות עבודה.
הצזיקי יצא בול כמו שאני אוהבת! חריף מעט מהשום ומרענן כמו שרק רוטב יוגורט יווני יכול להיות. נכון, אכלתי אותו במטבח בלי טיפת נוף ובלי בריזה מהים. אבל הוא היה טעים ושימש במתבל סופר בריא וטעים לירקות הפריכים שחתכתי לי לארוחת בוקר.
אז אם גם אתם מתגעגעים קצת לטעם של יוון ובא לכם להתפנק עם צזיקי כמו בטברנה על שפת הים, מציעה לכם להכין אותו היום בערב. אתם יכולים להגיש אותו לצד ירקות, סלט או לביבות תירס.
צזיקי אמיתי ממש כמו ביוון
מצרכים
- 1 מלפפון
- 2 כפיות שמיר קצוץ דק
- 2 שיני שום כתוש אפשר גם פחות
- 1 כפית חומץ
- 1 כף שמן זית
- 200 מ"ל יוגורט 1.7% אפשר גם יותר שמן אם אוהבים
- 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה
-
שוטפים את המלפפון ומגרדים על פומפיה. מכניסים לתוך מגבת או בד חיתול וסוחטים היטב מכל הנוזלים.
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערית בינונית ומערבבים היטב עד לאיחוד.
-
הצזיקי הכי טעים ביום ההכנה, אבל נשמר היטב במקרר במשך 3 ימים.
1 comment
לגבי היוגורט התכוונת ליוגורט ביו של ה 1.7%?
אם לא אשמח לתמונה של היוגורט